Nära att bita i marken..

Datum: 2008-09-18 Tid: 21:56:18 Tea After Eight / 1 Kommentarer

Idag höll vår ridtur på att sluta med mig i backen, inte en utan två gånger..
Första gången var det lite mitt fel, jag är nämligen van vid att hästar går runt träd, och inte rakt på. Det var nämligen precis det Tea gjorde, vilket slutade med att hon nästan tryckte mig helt ur sadeln! Så var det slut med skritt på långa tyglar för den här gången..

Ungefär två minuter senare händer det igen, Tea fastnar med benskyddet i någon rot (trodde Rebecca som gick bakom), blir jätterädd och flyger i luften - själv flög man efter, ungerfär en halvmeter ur sadeln och lite på sned. Nu flyger hon av tänkte både jag och Rebecca, men mirakulöst nog landade jag i sadeln igen.


Annars gick ridturen rätt bra, men jag behöver martingal.. Galoppen är lite.. mycket huvud, om man säger så.
Klättrade lite gjorde vi också, det är nyttigt får små pållar!Borsta båda hästarna och byta vatten hann jag också med innan vi red ut (min kära ridkompis åt; "mamma sa att hon har mat klar om typ fem minuter, jag tänkte att jag slänger i mig lite bara"), mocka och göra mat slapp jag idag - det hade redan Carina gjort klart :)


Nu blir det några dagar utan mina favoritflickor, jag ska till Västindien och vila upp mig lite med sol och bad i massor!
Delfin-sim skulle också hinnas med..

Sen är jag tillbaka igen, och passar hästar hela helgen!

Höstväder och vattenpölar

Datum: 2008-09-15 Tid: 22:59:49 Tea After Eight / 0 Kommentarer

Idag märktes det att hösten har kommit på riktigt, tur att man har varmfodrade ridbyxor! Det var råkallt och småduggade nästan hela dagen, men lite sommar finns nog kvar - hästarna har inte hunnit bli täckta med lera än.

Red som vanligt med Rebecca och hennes fyraåring, och det går bara bättre och bättre.
Först red vi lilla asfaltsrundan - bilträning fick vi på köpet! Vattenpölar-rädslan verkar vara helt borta nu i alla fall, idag var hon bara lite misstänksam ner i första pölen, sedan klaffsade hon igenom resten utan problem! Efter vår lilla uteritt hamnade vi i Rebeccas paddock där hon och Freja tränade avstånd med galoppbommar och jag och Tea tränade på.. ja, galopp. Lilla hästen verkar inte vara speciellt van vid att bli riden i en någolunda samlad form, så det gick lite sådär. Mycket huvudruskningar och lite svårt för höger galopp, men vi lyckades avsluta bra. Bjudningen var inte heller den bästa idag, hon "dog" i avsaktningarna och här krävdes det mycket ben!

Lite mer dressyr så blir det nog bra:)


Som vi brukar säga; Det är utmaningarna som utvecklar!Vår favorit-tjockis-ponny fick följa med som sällskap in i stallet idag, jag vill inte riktigt ha Tea ensam inne i stallet än och dessutom behöver hon få lite vila från allt gräsätande! Svårt att banta med massa mat framför nosen.. En snabb avborstning hann Janni få innan jag red ut, men någon löprunda blev det inte, hon och Kajsa fick ett ridpass istället. "Sväng in på mitten och stanna mellan konerna" lät det från paddocken, och visst stog de still!

Tea i hagen


Mobil-kamera-bilder från Tea i hagen

En räddande Rebecca

Datum: 2008-09-12 Tid: 10:17:56 Tea After Eight / 0 Kommentarer

Till att börja med kanske jag ska säga att Tea är en snäll liten häst. Lite vimsig och med ett ganska typiskt unghästbeteende, men snäll.
Tyvärr har hon en sak hon är väldigt rädd för, och det är vatten, Lilla hästen vill inte inte alls sätta sina hovar i det där läskiga som inte ser ut som riktig mark.
Och det är där det blir problem, för om man skall komma till någon av ridvägarna runt våra stall så måste man igenom en liten skog fylld av - just det, vattenpölar.

Ridturen började alltså lagom bra, vi kom en liten bit in i skogen, sen tog det stopp. Helt stopp.
Jag försökte tvinga i henne (funkade inte), vi försökte få henne att följa Rebeccas häst när hon gick i (funkade inte) och jag försökte hitta vägar så att hon skulle slippa vattnet, vilket visade sig vara omöjligt.

Det var då Rebecca klev (snarare red) in i bilden, tog ett stadigt tag om Teas tyglar och styrde sin häst mot vattenpölen. Med lite smackande gick Tea rätt ut i vattnet, och sedan var problemet löst (i alla fall för den ridturen - när vi skulle hem igen klev hon i vattenpölarna utan att tveka, om än något misstänksam).


Själva ridturen hade också en överrasknig att bjuda på - Tea är en bitch. Så fort Freja kom lite för nära sparkade hon efter henne, eller ja, markerade i alla fall. Som tur var träffade hon inte.


Annars var det lugnt i stallet, jag mockade och tog in våra små flickor, jag vågar inte ha Tea ensam i stallet än och Janni skulle iväg och tränas.

Nu är det bara jobb som väntar hela helgen, men på måndag är jag tillbaka i stallet igen!

Välkommen, Tea!

Datum: 2008-09-04 Tid: 12:28:36 Tea After Eight / 0 Kommentarer

Det blev en ny häst ändå, ett fyraårigt sto vid namn Tea After Eight. En liten, brun dam med väldigt sött och feminint huvud - med andra ord en väldig kontrast till den enorma fuxpojke vi hade innan.. Har tyvärr inte hunnit rida så mycket hittills (hon har bara vart här en och en halv vecka), utan det har bara blivit en tur i skogen tillsammans med Rebecca och hennes unghäst Freja. Under den halvtimman vi var ute hann vi dock träffa både en tysk gubbe i skogen, människor med hundar, en annan häst och lite bilar - och hon gick förbi alltihopa utan att ens blinka!

Efteråt skrattade hästägaren och sa att det var bra att jag testade alla farligheter så att hon slapp ramla av..


(bild från annonsen, har inte hunnit ta egna bilder än)


Tea (e. Lipton u. the Equie Girl xx - Lyphaizia xx)


Och så var stallet fullt igen..

Ett sista farväl

Datum: 2008-09-04 Tid: 11:44:48 Stallsnack / 1 Kommentarer

Jag tänker inleda denna blogg med ett sista farväl till den stora kärleken i mitt liv, Huckleberry Finn.
Efter sex år tillsammans lämnade han oss hastigt och oväntat, och efter en sommar full av saknad är det nu dags att ta nästa steg och gå vidare.

Vi ses, vännen min.

Min första kärlek, allmänt känd som Benny (e. Shiva du Loup x u. Petticoat Lane - Aladin Z)

RSS 2.0