Hejdå bloggen, på återseende!

Datum: 2009-01-25 Tid: 21:49:19 Stallsnack / 1 Kommentarer
Då jag imorgon flyger till Newmarket för att börja på The British Racing School kommer Tea-bloggen att få vila lite. Skulle nog vara svårt att skriva utan att träffa huvudpersonen, som faktiskt är Tea själv.

Glömde såklart morötterna när jag var uppe för sista gången på ganske länge, men klappade om hästarna lite gjorde jag i alla fall. Och mockade och allt sånt vanligt stallgöra. Och tog hem mina regnbyxor, min ridhjälm, säkerhetsväst och lite annat smått som man samlat på sig. Blev inte lika mycket som sist jag lämnade stallet (då vi var utan häst), men ändå litegrann. Höll på att glömma ridskorna också, typiskt.


Hästägaren fick en lite present i alla fall, en After Eight-ask (som jag lagt till ett "Tea" på) med både chokladen och ett minneskort med bilder på hennes hästar. Jag gillar verkligen att fota, och eftersom det lätt blir att man låter bli när man tänker att hästen (eller vad som helst egentligen) alltid kommer att finnas där. Tro mig, det gör de inte.
Så ta med kameran nästa gång, eller be om andras bilder på era kära.


Nåja, nog med sentimentaliteter, alla intresserade; nu är det englandsaret.blogg.se som gäller istället!

Fjällen

Datum: 2009-01-25 Tid: 09:30:22 Jeane d´Arc / 4 Kommentarer
Hästägaren är i fjällen tills på söndag så då är jag ensam med båda pållarna.
Tea känner nog de flesta till vid det här laget, men den andra då?
Jo, hon är en b-ponny vid namn Jeane d´Arc (men kallas för Janni). Sådär en 17-18 år gammal import från Danmark med okänd stam. Ett riktigt charmtroll som är snäll och busig på samma gång!

Lite bilder på Janni från i somras (eller förra sommaren kanske):

Nyligen utsläppt på sommarbete

Med de andra tjejerna i flocken

Annars har det inte hänt så mycket på hästfronten, trots att jag varit ensam med Tea i flera dagar nu; och anledningen är bara vädret. Det går inte att rida, longera eller göra någonting annat roligt just nu - stallbacken är glashal och för att ens gå in i paddocken krävs skridskor. Att det regnar hela tiden gör ju inte saken bättre heller..

Så jag har bara mockat och matat. (Men inte så mycket mat, hästen får lätt lite.. ehm, överenergi)
Igår var jag duktigt och borstade och bytte täcken på mina hästar också och hängde upp de gamla på tork. Nu hoppas jag bara att de hinner torka tills i eftermiddag, blöta täcken är något av det värsta jag vet, även om det inte läcker så att hästarna är blöta under så måste det ju vara hemskt att stå med det på sig. Tunga blir de också.

Näe, vintern är väldigt trevlig när det är vinter - nu är det bara en kall och utdragen höst.

Tea i paddocken

Datum: 2009-01-19 Tid: 12:41:27 Tea After Eight / 1 Kommentarer

Ibland behöver man rusa av sig lite

Back in the Saddle again..

Datum: 2009-01-13 Tid: 15:15:32 Tea After Eight / 0 Kommentarer
Igår var jag hos hästen igen, och kunde äntligen rida lite!
Innan har det ju vart alldeles för halt och dåligt väder.

Men, eftersom lilla tokan bara hade vart ute i en liten stund i deras nu väldigt isiga hage så släppte jag henne en stund i paddocken först så att hon skulle få bocka av sig lite, vilket hon gjorde ganska duktigt..

Lagom till att jag var klar med mockningen hade hon sprungit ruset av sig, men innan jag hunnit göra klart henne för ridning så var hon helt uppstissad igen, så det var bara fram med longerlinan före jag vågade sitta upp på riktigt.
Kanske var lite väl paranoid, det är faktiskt en väldigt snäll häst - egentligen, men vi tog det säkra före det osäkra.

Själva ridningen blev inte så avancerad, hade lite brist på idéer och så vår paddock är väldigt liten kan man inte göra så många av de klassiska sakerna som serpentiner, åttvolter och liknande.. Det blev lite tempo-ökningar och halter, men galoppen vågade jag mig inte på, hade upptäckt lite isfläckar när jag gick där tidigare.


Hästen fick rört på sig i alla fall, vilket faktiskt var det viktigaste! (ja, och att jag inte flög av igen, det var också rätt viktigt ;)

Kärlek och hat

Datum: 2009-01-04 Tid: 23:44:46 Stallsnack / 0 Kommentarer
Då Carina var i Halmstad i helgen var det jag som stod för mockandet, för så mycket mer än mocka har jag inte hunnit med.. Inte lätt med både jobb och hästar!

Hade tänkt longera i lördags men då alla linor fått ben och försvunnit sprack de planerna, och sen rann tiden iväg - bara hem, duscha, äta och springa till jobbet!

Söndagen  bjöd på vackert vinterväder med flera minusgrader och solsken. Tea trivdes bäst i hagen och ville inte alls gå in, så det krävdes både uthållighet och list innan hon stod där i boxen och mumsade hö.
På grund av detta hanns ingen longering med idag heller, utan istället släppte jag henne lös i paddocken. Min tanke var att hon skulle ta det lite lugnt och kanske trava lite.
Det hade inte Tea i planen utan sprang som en tok, varv efter varv..

Infångningen från paddocken hade jag tänkt skulle ske på trevligt och lugnt NH-vis, så jag tog ut en pall och satte mig med förhoppningen att lilla pållan snart skulle komma och vilja gå in.
Det tog 20 minuter och jag var precis på väg att ge upp.

Då hade hon cirklat runt mig i minst en kvart, och det började bli kallt om tårna.


Men tänka sig, precis efter att jag sett i mina tankar hur hon lugnt kommer fram till mig så gör hon precis det, lägger huvudet i mitt knä och vi går sedan lugnt till hagen igen.


Ibland är hon svår att älska, ibland är det omöjligt att låta bli.

Vintervila är ett dumt påhitt

Datum: 2009-01-01 Tid: 05:47:11 Tea After Eight / 0 Kommentarer
Ja, rubriken säger väl allt.

Åkte upp tidigt för att rida lite med Rebecca och Nisse, marken var frusen och enda stället vi kunde rida på var sommarhagen eller ängen . Vi valde hagen, den är trots allt inhägnad..

Då båda hästarna vilat i ett par veckor var de lite på tårna när vi red, och Tea som är rädd för allt och gav mig några riktiga rodeo-turer var extra pigg. Lite bock, lite stegring och annat otyg bjöd hon på.

Nisse hängde på men mycket lugnare.

Fyra attacker satt jag kvar, femte flyg jag i backen. Landar precis som man ska (på sidan) och undviker hovar. Berghällarna aktade jag också - gräs är mycket trevligare att landa på även om marken är frusen, men hästen sticker så klart en bit. Ingenting att göra åt den saken, utan bara vänta tills hon lugnat sig lite (försök ni fånga en uppspelt unghäst som ni nyss ramlat av om ni kan).

Tyvärr inträffade detta inte förens hon fastnat i tyglarna (för andra gången!) och slitit sönder tränset.
Lilla pållan fick nog en rejäl chock där, hon också.

Inte direkt läge att hoppa upp igen...


Så, nu sitter jag här med blåmärken på rumpan och stel nacke och funderar på att longera nästa gång innan jag sitter upp (;

Pappa(razzi)

Datum: 2009-01-01 Tid: 05:35:23 Tea After Eight / 2 Kommentarer
Först lurade jag med mig stackars farsgubben till Det stora köpcentrat på mellandagsreans första dag för att inhandla nytt kamera-objektiv (ingen ställer så bra konstiga och onödiga teknikfrågor som han) för att sedan tvinga med honom till stallet också (utrustningen måste ju testas!)

Väl framme tog han och mamma en promenad medans jag gjorde iordning hästen. En pigg unghäst som nyss hade haft vintervila var vad jag satt upp på, men det gick bra att rida ändå. Mycket piggare än vanligt, och några små bocksprång i galoppen, men annars skötte hon sig fint.

Såhär blev resultatet:

Ja, så här såg vi ut

och så här ser det ut när hon bockar..Också mamma med på ett hörn..

 

Och till sist måste jag ju bara visa julklappen Carina (hästägaren, ni vet) fick av mig i år

årets julklapp 2008
RSS 2.0