Underbara Pärlan!

Datum: 2009-07-29 Tid: 17:12:54 Tea After Eight / 0 Kommentarer
Idag hände någonting magiskt, jag tar med mig grimman och går igenom den första hagen för att leta efter hästarna. Jag ropar på Tea, men ingenting händer. Går in i nästa hage och fortsätter att ropa på henne. Det är då det händer, Tea kommer gåendes. Istället för att stanna en bit bort och ignorera mig så går hon nästan direkt fram och lägger huvudet i min famn. Efter det står hon snällt medans jag tar på grimman och vi går tillsammans till stallet.

Är det någonting jag verkligen saknat med Tea så är det just detta, att hon inte brukar kommer när jag ropar. Benny gjorde det alltid, så jag antar att jag har vart bortskämd.

Idag hände det dock, och trots att hästen var mer grå än brun och det tog en halvtimma eller så att få henne i ridbart skick så var det inget som kunde ta bort den glädje jag kände. Underbara Pärlan, det är för de här små stunderna som man har häst!

Red dressyr i våran paddock, tränade på att ställa henne åt både höger och vänster på volten, och det gick riktigt bra, fram till första galoppen.. Då blev hon jättepigg och vi satsade resten av ridturen på att träna på galoppen istället för att tjafsa med varandra i trav. Hon gick riktigt stabilt och speciellt högergaloppen tycker jag är riktigt fin. Gjorde även några volter med bra bibehållen takt.
Tänkte titta på min träning för Anna som Tobias filmade sen, alltid bra att se sig själv och bli påmind om vad man ska tänka på, vad man gör bra och fräscha upp minnet lite om vilka övningar vi gjorde.

Tog tag i min själv och putsade två träns, bröstan och sadeln idag också. Skönt att få gått över sakerna ordentligt, även om jag inte smörjde med något fett efter.

Solsken!

Datum: 2009-07-26 Tid: 20:15:49 Tea After Eight / 0 Kommentarer

Ikväll var jag ute och red - i solsken -  tillsammans med Rebecca. Tea var lite sömnig i början, men piggnade till när vi galopperade och gjorde både en spark och ett bocksprång i slutet!

Knotten besvärade henne dock, hon blev helt stissig när de satte sig på henne och skulle bita och irritera. Av samma anledning har hästarna fått stå inne på dagen idag. Inte så kul när det äntligen har vart lite fint, men å andra sidan är det inte så trevligt när de springer runt som galningar heller..

En trevlig nyhet är att Carina köpt både sele och vagn till ponnyn! Nu ska hon bara bli inkörd, sen kommer hon att få springa (;

Regn och regn och regn

Datum: 2009-07-24 Tid: 21:17:59 Tea After Eight / 0 Kommentarer
Igår var jag ute och red med Rebecca, Fanny och Rebeccas kompis Lina.

Blev en längre tur än jag trodde, vi red in i skogen, hamnade på en äng och till sist Lelången.
Jag blev riktigt blöt och lärde mig att jag kan hålla Tea på hackamore utan allt för stora problem.

Idag var det sol så jag satt självklart fast på taxi.

Ett hästliv

Datum: 2009-07-17 Tid: 06:28:04 Tea After Eight / 3 Kommentarer
Hästen har fått vila litegrann, Carina är i Falsterbo just nu och jag väntar på min sadel.
Den har tagit sig ända till Göteborg nu, så jag hoppas att den är hos mig senare idag..

Inget att rapportera med andra ord..


Sadelrapport

Datum: 2009-07-10 Tid: 20:36:50 Stallsnack / 0 Kommentarer
Sadeln har idag lämnat USA från Chicago. Nu håller jag bara tummarna för att den behandlas väl och att den svenska posten inte segar för mycket.. Och att tullen låter den vara ifred, vill inte ha fler grejer förstörda eftersom de är några nyfikna jäklar som råkar jobba där (det var en helt vanlig poster i det där röret, precis som det stod utanpå att det skulle vara. INTE knark!). Inte för mycket i tullavgift heller, sen är jag nöjd :)

Bloggtips!

Datum: 2009-07-08 Tid: 15:46:38 Stallsnack / 3 Kommentarer
Hittade precis bloggen http://hastskotarliv.blogg.se, spana in den om ni är sugna på att jobba som hästskötare, eller bara allmänt nyfiken (;

Nu är det gjort..

Datum: 2009-07-07 Tid: 19:19:52 Tea After Eight / 0 Kommentarer

Jag vågade. Efter att ha prutat lite och ringt mamma så vågade jag.
Snart har jag en träningssadel på väg från USA och sen ska jag och Tea ut och leka i skogen!

Vi kommer säkert inte bli så bra, men förhoppningsvis får vi roligt..

Första gången?

Datum: 2009-07-05 Tid: 21:13:01 Tea After Eight / 1 Kommentarer

Tea tävlade igår också (och var nolla i båda klasser!!), så idag blev det bara en skritt-tur runt vägen med Rebecca.
Red barbacka gjorde vi båda två, och det var nog första gången för Tea..
Hon blev nog väldigt chockad när jag hoppade upp, och ögonen slickades bakåt, men sen hände ingenting mer som tur var. Verkade som sagt vara första gången någon skippade sadel på ryggen på henne, det verkar inte vara något som man gör lika ofta nu för tiden..

När jag tog in Tea och ställde upp henne på stallgången trodde jag inte att det skulle bli någon ridtur alls, insidan av höger bakben var nästan täckt med blod. Med hjälp av en svamp och lite vatten kunde jag dock konstatera att det mesta var torkat som runnit från ett sår högre upp och att det såg värre ut än det var.
Tvättade bort det mesta och sköljde med massa vatten sen när jag kom hem. Var inte varm eller svullen som jag eller Rebecca kunde se, så hon överlever nog, lilla pärlan.

Tävlingsrapport 3/7

Datum: 2009-07-04 Tid: 20:16:07 Tea After Eight / 5 Kommentarer
Igår var vi på tävling på Kongahälla Ridklubb, jag, Carina och Tea, Rebecca, Karin och Freja.

Tea startade 0.90 och 1m, Freja 2x1m. I första klassen fick Tea ett par nedslag och ett stopp (där Carina tog på sig det mesta) och i andra klassen blev det bara ett oturligt nedslag på en annars fin runda. Rebecca lyckades inte heller gå helt felfri utan fick något nedslag eller två. Lite tråkigt eftersom det inte blev några rosetter att ha med hem (det var nämligen clear round-bedömning.)

Lite fina bilder blev det iaf.Fina Tea.Tea och Carina hoppar, så fina :)Riktigt fin dag för publiken, gick i shorts och linne och bara njöt! Lite för varmt tyckte nog hästarna att det var, och ryttarna hade nog inte heller gnällt om det vart ett par grader kallare..Freja och Rebecca visar på en snygg stil.Precis i upphoppet..

Tävlingarna fortsätter hela helgen, så Carina och Tea var där idag igen.. Tyvärr kunde jag inte följa med (ibland är det tråkigt att jobba helg) men jag har fått rapport från Carina att de gick felfria på 0.90m!
RSS 2.0