En skadad häst är en dålig häst

Datum: 2009-03-27 Tid: 11:39:00 Tea After Eight / 0 Kommentarer
Ja, klant-hästen har skadat sig igen, tre av fyra ben tror jag det var..

Tror att hon började i transporten på väg till träningen i onsdags, sedan fortsatte hon med att skada sig lite till på hemvägen.. Så med någon sko som fattas och massa sår (ytliga, men ändå), så blev det ingen ridning igår - och inget idag heller för den delen.

Borstade ungefär två minuter på ponnyn, men hon var så stressad av att inte få komma ut i hagen så jag gav upp ganska fort.. Får se om det går bättre idag.

Snöat har det också gjort i natt, massor! Vet inte om någon har hunnit ut och ploga, så jag får nog vänta några timmar till innan jag åker till stallet..

Lurad, som vanligt

Datum: 2009-03-22 Tid: 23:47:56 Nice n´ Easy / 0 Kommentarer

Då jag inte riktigt vågar rida ut på Tea än (fastän Carina säger att hon brukar vara jättesnäll) så blev jag upplurad på en av stallets andra hästar, Nisse. Meningen var att jag och Rebecca skulle ta en tur i skogen, men då Rebeccas häst inte kändes helt fräsh så blev det bara en liten skritt-tur ner till vägen och tillbaka.

Och sedan lurade Rebecca mig till att rida lite i paddocken (mjäe, jag har nog inte hittat tillbaka helt än.. eller så var jag aldrig bättre!) Sedan gjorde hon som hon gärna gör, ställer den där frågan som inte går att säga nej till "Jag ska inte sätta upp ett litet hinder då?"  Och så blev det, såklart. En liten sockerbit, men hoppade bara de två lägsta höjderna.

Sedan fick hon ta över och träna vattenmatta själv, jag skulle hem till gäster och semlor!


Tea sprang en stund i paddocken (utan täcke, och rullade sig såklart). Sår på halsen hade hon också, en fin liten hagskada som jag misstänker att Nisse ligger bakom. En positiv överraskning var att hon var lätt att fånga i hagen! Först gick jag in och klappade lite på henne bara, och hon kom fram till mig - precis så som det ska vara. Sedan när jag hade grimma med mig blev det inga protester alls, fastän det gick lite sakta när vi skulle gå in från hagen, med några stopp på vägen. Ändå en klar förbättring, hoppas bara att det håller i sig..


Statistik

Datum: 2009-03-20 Tid: 22:17:37 Stallsnack / 0 Kommentarer
Har förresten lyckats med det stabila läsartalet på 0.75 läsare per inlägg ett par dagar i rad..

Jag har bara en fråga, hur får man något annat än hela läsare?

Första ridturen

Datum: 2009-03-20 Tid: 22:13:43 Tea After Eight / 0 Kommentarer
Idag var första gången jag satt på en "vanlig" häst på flera månader, och jisses, det kändes verkligen konstigt!

Efter att bara ha ridit galopphästar, två gånger om dagen i sju veckor, har man liksom vant sig lite vid det ridsättet..

Uppsadling av en ridhäst är mycket bekvämare, benskydd istället för lindor, dressyrspö och långa läder. En sadel som dessutom har stoppning och mjuk sits var rena rama himmelriket! Däremot fick jag fråga min kära vän hur jag skulle hålla tyglarna, det kändes så vingligt och fel att inte ha dubbelbrygga.

Red bara i paddocken, vågade inte ge mig ut riktigt än, och tur var nog det.. Ridturen började lite sisådär med en nervös ryttare och pigg häst. Min kära vän kom i det läget som en räddande ängel med en longerlina i handen.

Jag börjar alltså med att longera, och förutom att hon vände och bytte varv en gång ("men, varför gör hon så?" -hon är olydig, byt tillbaka och säg till henne!), så flöt det på riktigt bra. Några småbrallar och en jäkla frambensauktion (fråga inte om den var bra eller dålig) senare började hästen slappna av och se riktigt trevlig ut. Då longerade jag lite till innan jag satte upp.

Allt kändes jätteovant i början, hästen är pigg men saknar en gnutta framåtbjudning, så det blev att försöka driva och hålla henne på mattan samtidigt.. Förutom att jag inte alls lyckades hålla stigbygeln på rätt ställe (inom galoppen rider man med stigbygeln så långt in som det går, ungefär), så fick vi till det riktigt bra på slutet.


En sak som vi däremot måste träna på är att hämtas i hagen. Idag gick hon ifrån mig när jag skulle sätta på grimman (hon gick i alla fall, vilket ändå är ett ganska bra tecken), men då vi tagit in de andra två hästarna ville hon inte alls vara ensam kvar i hagen och kom snällt fram till grinden. Då jag vill ha hästar som alltid snällt kommer när de ska in så ska vi lägga lite krut där.

Alla som har bra fånga-i-hagen-övningar, maila mig!


Imorgon hoppas jag att det blir ridning igen, men det är om jag får låna paddocken.. Annars blir det markövningar hemma, och kanske lite tömkörning av ponnyn?

En riktigt fin vårdag

Datum: 2009-03-19 Tid: 17:21:49 Tea After Eight / 1 Kommentarer
Det har vart en riktigt fin vårdag idag, men tyvärr är jag i Sverige - med snö kvar i drivor vid stallet, tjällossning i paddocken, is i skogen och leriga hagar.

Träffade Carina idag i stallet för att spana in läget lite innan jag tar över ansvaret för pållarna innan helgen, och vi kommer nog jobba lite på att fånga i hagen i helgen.. Jag hatar verkligen att behöva jaga eller bråka med hästar! Ska hästen in så ska den komma när man ropar, och i alla fall inte gå när man kommer. Får nog läsa lite NH om det där..

Snygg var hon i alla fall idag, och kameran med nya objektivet var med såklart!Visst är hon underbart snygg i solen?

Tillbaka hos Tea!

Datum: 2009-03-18 Tid: 19:47:34 Tea After Eight / 0 Kommentarer
Efter en liten tripp till England (som blev aningens kortare än väntat) är jag nu tillbaka i Sverige och Tea After Eight.

Fick ett sms om att hästägaren ska bort i helgen, så imorgon morgon ska vi träffas så att jag kommer in i rutinerna igen (läs: hittar alla benskydd, täcken, bett, foder..)

Denna veckan skall hästen ha varit snäll, så det ser lovande ut för en ridtur eller två :)
RSS 2.0