Vinterpälsens återkomst

Datum: 2010-08-30 Tid: 19:39:16 Tea After Eight / 3 Kommentarer


Tea har redan börjat fälla, och inte så lite heller! (Ja, bilden tog jag så klart innan jag flyttade)

Flyttstädning

Datum: 2010-08-29 Tid: 18:15:09 Stallsnack / 1 Kommentarer


Ja, innan jag flyttade fick jag ju plocka hem alla saker från stallet (det var som tidigare nämnt endel) och flyttputsa mitt läder. Hoppas bara att pappa hittat en bra förvaring till sadeln, den håller jag väldigt kär. Mammas uppdrag var att tvätta schabraken (eftersom jag såklart skulle rida fram till dagen innan jag åkte). Åh, jag får en sådan längtan att ge mig ut och galoppera på fina Tössan igen..

Husdjursagronom to be

Datum: 2010-08-28 Tid: 18:28:21 Stallsnack / 2 Kommentarer
Eftersom många har frågat, efter endel lite halvförvirrade inlägg från mig själv, ska jag nu försöka förklara vad som hänt på sistonde.

Jag har flyttat ifrån Tea och Janni för att börja studera på andra sidan Sverige, nämligen Uppsala. Om 4,5 år är jag förhoppningsvis färdigutbildad husdjursagronom.

Då jag inte äger och aldrig har ägt någon häst, bor Tössan och Janni kvar hemma hos deras matte. Det är där det nya stallet finns, kanske fem minuters promenad från hennes hus. Således kommer jag inte träffa hästarna där hemma så ofta, men ska naturligtvis åka hem lite då och då - och förhoppningsvis träffa hästarna.


Om jag får drömma fritt kommer hästägarinnan att betäcka Tea om ett år eller två, helst med någon fin fuxhingst som Ludger Beerbaums gamla Goldfever. Ett föl efter henne hade jag gärna köpt, eller kanske Tössan själv. Detta är dock bara en dröm, och vad framtiden har framför oss vet ingen.


Har en annan blogg, om sånt utanför stallet, om någon är intresserad av det. Adressen dit är http://englandsaret.blogg.se - där hittar ni även inläggen från min tid i England där jag lärde mig rida galopphästar. Kolla under kategorin The British Racing School eller BRS.

Nya stallet

Datum: 2010-08-25 Tid: 08:54:52 Stallsnack / 12 Kommentarer
Åh vad dålig jag känner mig, har haft så himla fullt upp med att flytta tvärs över landet att jag aldrig visat bilderna från hästarnas nya stall!

Kommer nog bli jättefint när allt är klart och helt i ordning.Lite halvklart såg Jannis box ut såhär.Och här är Teas färdiga box. Som ni ser så har de redan hunnit inviga stallet lite i förväg (;Smart dörr-grej som gör att man kan låsa boxdörrarna när de är helt öppna.Kanske Jannis fina dörrskylt har hängt med från förra stallet?

Tisdagens ridtur

Datum: 2010-08-23 Tid: 08:54:58 Tea After Eight / 0 Kommentarer
I tisdags var alltså näst-sista rituren på Tea inom en överskådlig framtid eftersom jag nu befinner mig sisådär fem timmars bilresa från vårt lilla stall (och utan bil då så klart).

Det blev en uteritt tillsammans med Rebecca och Freja med barbackagjorden. Trevlig tur, men lite kort så vi gick hem till henne och tog ett par varv i paddocken också.

"Men.. Du måste ju prova Freja innan du åker.." Ja, när hon lät sådär var det svårt att motstå. Ett hästbyte senare satt jag ett par cm till över marken. Busiga Fräsan höll sig i skinnet och det var riktigt trevligt faktiskt! En häst helt tvärt emot Tea. Freja krävde mycket säte och rumpa, men ingen hand. När man rider Tössan har man ju ett fint driv bakifrån hela tiden, men jösses vad hon kan greja med huvudet.

Ska man ha två hästar så ska man ju ha de två, eller de typerna i alla fall. Rebecca kläckte ju ur sig den fina kommentaren "Hon var ju inte så hemsk som jag trodde" om Tea, haha.Fräsan in action.

Sista ridturen på ett tag..

Datum: 2010-08-20 Tid: 13:19:51 Stallsnack / 6 Kommentarer
Och imorgon flyttar jag.

Först ska det jobbas och panik-packas, bloggen får kommer lite när jag har tid. Ska skriva om de två sista ridturerna i alla fall.

Tea + Ronja

Datum: 2010-08-17 Tid: 23:47:04 Tea After Eight / 1 Kommentarer


Ronja som jag träffade i England på den där galopp-skolan och som råkade bo rätt nära mig håller just nu på att bli hästmassör. Detta är en bild från hennes andra date med Tea.

Havre växer som ogräs

Datum: 2010-08-16 Tid: 23:31:31 Stallsnack / 3 Kommentarer
En våt svamp ligger i Teas foderhink (eller vad man nu ska kalla det när hon käkar maten ur en balja istället för krubba), hästen äter lite slarvigt och här är resultatet.Och vi har vår egen lilla havreodling!

Yes, växter behöver egentligen inget mer än koldioxid och vatten. Och någonstans att fästa rötterna då, så klart.

Bildbevis

Datum: 2010-08-16 Tid: 23:22:42 Tea After Eight / 0 Kommentarer


Yes, jag red faktiskt barbacka. Andra gången jag gjorde det på Tea, någonsin (tror jag i alla fall, barbackagjorden räknas ju inte) och så vitt jag gissat mig till även andra gången i Teas liv.

Blev bara en skritt-tur ute eftersom kära Ronja skulle komma och klämma lite på pållan, men vi försökte i alla fall jobba i hyfsad form, ibland. Mest var vi ute för att ha det skönt, och vad är mer avkopplande än att rida ut barbacka? Blev lite hårig på benen, men det får man stå ut med.

Förberedelser

Datum: 2010-08-13 Tid: 19:52:07 Stallsnack / 1 Kommentarer

Dagens ridtur

Datum: 2010-08-10 Tid: 16:31:19 Tea After Eight / 5 Kommentarer
Planen för idag var en lugn uteritt, eftersom jag fortfarande är ganska sleten (och med en skön värk i nacken) efter helgens hårdrockskonserter.

När jag satt upp på hästen förut idag märkte jag att hon var en liten piggelin, och kom på att hon vart utan sko i ett par dagar.. Blev en uteritt i alla fall, inte för att det finns så mycket att välja på, haha.
Hoppade hindret i skogen, försökte få hästen att gå i någonslags hyfsad form och det gick faktiskt bra i slutet. Hon kan få till en ruskig trav, lilla hästen!

Kikade in i nya stallet också, börjar se riktigt fint ut. Nya stolpar är uppe, väggarna målade och det håller på att bli boxväggar. Däremot fattades hästarnas grimmor och jag hittade dem verkligen ingenstans!
Efter lite letande hittades en extragrimma, men inga grimskaft.. Väldigt skumt, att stjäla grimmor men inte hästar (;

En och en halv vecka

Datum: 2010-08-10 Tid: 08:33:24 Stallsnack / 2 Kommentarer

Idag ska jag till stallet och rida söta Tössan, men snart är det slut på det. Kommer att flytta till andra sidan landet och med fem timmar i restid för att komma hem går det ju inte att rida så ofta jag vill längre.

Sorgligt, men å andra sidan behöver jag plugga också.

Får se vad som händer med bloggen..

Nya stallet

Datum: 2010-08-05 Tid: 16:32:47 Stallsnack / 2 Kommentarer

Nu är det klart, hästarna kommer flytta in i granngården till Carina. Den delen av ladan där hästarna ska flytta in var senast ett kostall, så Anders har haft fullt upp med att tvätta väggar och riva ut inredning. Ett hästjobb, eftersom bonden inte riktigt städat stället innan djuren flyttade ut och stället bommades igen.

Men stället har potential, och det är gott och väl stor för våra två hästar.Dörren som är öppen leder in till blivande stallet, men det ska bli en ny, bredare dörr innan hästarna flyttar in så klart.

Det finaste just nu

Datum: 2010-08-05 Tid: 16:26:07 Tea After Eight / 4 KommentarerTea After Eight
född 2004
e. Lipton u. The Equie Girl xx - Lyphaizia xx

Hästar i pyjamas

Datum: 2010-08-05 Tid: 16:20:43 Tea After Eight / 1 Kommentarer


Ett barn kommer springandes mot en ponny.Och våra hästar utan flyktinstinkt blir glada och möter henne istället för att springa därifrån.Tea ryckte upp ett litet träd och vägrade släppa pinnen.Liten och stor.Tössan i solen.

Också tog ridturen slut..

Datum: 2010-08-05 Tid: 12:38:36 Tea After Eight / 0 Kommentarer
RSS 2.0