GHS: Finaldagen

Datum: 2010-02-28 Tid: 20:57:57 Stallsnack / 0 Kommentarer
Idag var jag nere i Göteborg igen, för att se finalerna.

Inte mycket shoppat eftersom både mamma och Maggan var väldigt ointresserade av mässan, men fick med mig ett schabrak hem till Tea i alla fall. Ryckte i några tröjor också, men priset var lite högt och jag orkade inte pruta (; Schabraket fick jag ner en 20-lapp i alla fall, och det var nedsatt hundra kronor sedan tidigare.
Vill man göra fynd är verkligen söndag rätt dag, eftersom det är många långväga utställare som helst vill åka hem med så lite som möjligt..

Foto på schabraket och det andra kommer imorgon.


Dagens tävlingar började med finalen i Krafft-cup, där förvånandsvärt få var felfria. Bara fyra ryttare till omhoppning, och vinnaren där var den enda dubbelnollan. Fem svenskar i topp, och den blågula rosetten togs hem av Malin Lindqvist. I segerintervjun erkände hon att hennes taktik var att gå dubbelnolla, eftersom hennes häst inte är så snabb.

Frihetsdressyr följde, inte samma show som på torsdagen, och det är svårt att inte bli imponerad av hans fina samspel med hästarna. De var glada och busiga, man såg verkligen att de inte var tvingade till någonting utan att allt lektes fram.


Speedhoppningen på 1,50 vanns av fransmannen Philippe Rozier, som var nästan två sekunder snabbar än Geir Gulliksen. Bästa svensk var Malin Baryard-Johnsson på en sjundeplats.


FEI Rolex World Cup-tävlingen låg på 1,60 och där vann Jessica Kürten på Libertina, otroligt snabb som vanligt. De blågula färgerna försvaredes av Jens Fredricson som tog en fjärdeplats. Han var även enda svensk till omhoppning, så det var bra ridet. Först med att ta en snabb sväng innanför ett hinder, sedan satt vi med andan i halsen till två-kombinationen med Lunatic räddade dem..
Nio ekipage till omhoppning, men tyvärr fick min favorit Ludger Beerbaum ett stopp på sin Gotha (efter Goldfever I, någon jag själv gärna skulle betäcka med..) men det kommer att bli en toppenhäst!
Femtontusen fick han med sig hem i alla fall, och med Marco Kutchers 24.6000 var det nog en ganska bra klass för stallet.

Rapport från GHS del 2

Datum: 2010-02-27 Tid: 20:10:33 Stallsnack / 0 Kommentarer
I förra inlägget kom ju en liten rapport från mässan och vår shopping, nu hade jag tänkt skriva lite om själva tävlingarna.

Dagen började ju med en 1,40 hoppning på tid, och jag måste säga att det var en ganska tråkig klass. En del av de stora ryttarna var ju så klart med, men de verkade vara inne på lite yngre hästar och de flesta red bara för att få en bra runda. Vi fick inte riktigt se några som satsade fullt, utan det var långa vägar och många rivningar.

Vann gjorde en finska, Nina Fagerström på hästen Mouse. SchweizarenPius Schwizer och irländskan Jessica Kürten kom tätt efter.

Lite frihetsdressyr (som vi tyvärr missade början på, de var lite snabbare att plocka bort banan än vi trodde..) som så klart var trevligt att se på, men inte riktigt lika imponerande som fransmannen Pignon som var i Globen i vintras.

Sista klassen för dagen var en 1,50 hoppning med omhoppning, och då började det bli lite mer spännande.. Jens Fredricson låg länge i toppen, men blev på slutet slagen av Rolf-Göran Bengtsson med bara två hundradelar! Riktigt roligt med två svenskar i topp, även om vi kanske allra helst hade sett att den blågula rosetten skulle gått till Jens..
Trea i den klassen var britten Ben Maher med den fina skimmeln Wonderboy III. Ytterligare en svensk var med på prisutdelningen, Linda Heed och Touch knep åt sig sjätteplatsen i den klassen.Blev inga bilder tyvärr, batteriet till den lilla kameran var inte laddat och systemkameror tror jag inte man får ha med sin in. En kul dag i alla fall, med både riktigt läcker ridning och annan som inte var riktigt lika bra (;

Imorgon åker vi ner igen, fast då är det mamma och en vän till henne som är sällskapet. Finalerna ska avnjutas och det blir en heldag där nere! :)

Rapport från GHS

Datum: 2010-02-26 Tid: 18:44:31 Stallsnack / 3 Kommentarer
Igår var jag och min ridkompis Rebecca på kvällsshowen i Göteborg.

Kom till mässan runt två-halv tre och strosade runt där inne ganska planlöst första timman.. Efter det var vi tvunga att skärpa till oss och försöka strukturera upp det hela.
Min plan var ju att inte shoppa så mycket - och det klarade jag faktiskt väldigt bra!

Blev lite tidningar, massa tävlingar (jag älskar att tävla!) och två namnskyltar i mässing. En till min sadel och en till Teas lädergrimma. Kommer att bli så himla fint, men har inga bilder att visa än eftersom de kommer att dyka upp här hemma i brevlådan..

Två OS-lotter (tyvärr var båda nitlotter) och två hästlotter (förhoppningsvis får jag komma ner och klappa Estelle på söndag, även om jag nog allra helst hade tagit transporten..). Ett grimskaft fick också följa med hem.


Schabrak hittade jag inget som var tillräckligt fint (och med rätt pris då) så jag får kika lite igen på söndag. Någon hästbok hade jag också kunnat tänka mig, men vi får se hur det blir. Är ganska nöjd ändå :)


Rebecca shoppade en röd Animo-kavaj, unghäst-godkända bakbensskydd, grimskaft och något mer smått tror jag..

Ni som vart där nere, har ni köpt något?

Göteborg Horse Show!

Datum: 2010-02-25 Tid: 10:07:47 Stallsnack / 4 Kommentarer

Snart åker jag och Rebecca ner till Göteborg för att gå på kvällsshowen (tack http://reitsport.blogg.se!) och shoppa! Kommer bli så himla skoj, men förhoppningsvis får jag inte med mig allt för mycket hem..

Kommer försöka hinna blogga om allt roligt i natt eller imorgon, rapport kommer att komma i alla fall, så håll ut! 


Någon mer som ska se på tävlingarna under helgen? Och är inte mässan lite halva grejen? (;

Tävlingsnörd..

Datum: 2010-02-24 Tid: 21:01:58 Stallsnack / 2 Kommentarer
Jag är en otrolig tävlingsnörd, och då menar jag inte att galoppera runt på hoppbanor och plocka rosetter. Nej, jag gillar tävlingar som inte kräver så mycket arbete och där man vinner något roligt eller fint :)

Fick ju hem mina två biljetter till Göteborg Horse Show för imorgon, som jag vann hos http://reitsport.blogg.se (stort tack!) och nu försöker jag igen.http://tavlingsryttaren.se har en tävling där man kan vinna ett Loretto-armband, kan vara något av det snyggaste jag sett i år! (Som reitsport också bloggat om tidigare faktiskt, haha)

Klicka här för att komma direkt till tävlingsinlägget http://tavlingsryttaren.se/2010/february/tavling.html

Namnskyltar

Datum: 2010-02-24 Tid: 15:55:01 Stallsnack / 3 Kommentarer
En sak som jag verkligen gillade med stallarna i Newmarket (galoppsportens huvudstad och mekka i England) är hur alla hästar har lädergrimmor med en skylt med hästens namn på. Det är så himla snyggt!
Stora, luftiga sadelkammare och allting på sin plats.
I hingststallet på Shadwell-stuteriet hängde tavlor med hingstarna på över deras seldon, med namnskyltar i mässing. En fröjd för ögat!

Nu har jag hittat en leverantör i Sverige - http://skyltmax.se

Tea har ju redan en fin boxskylt som Carina fick av mig i julklapp för något år sedan, men jag har länge vart sugen på att märka min sadel med en skylt..

Här inne http://skyltmax.se/skyltar/hästskyltar hittar ni massa snygga skyltar för stallet - vad sägs om att märka ut fodertunnorna ordentligt eller sätta upp en "Kör sakta tänk på hästarna" skylt utanför stallet?
Jag älskar skyltar, och kommer definitivt ha sadel- och foderkammare uppmärkta med en skylt när jag får eget stall..


För alla oss som har bloggar finns just nu chansen att få hem fina skyltar helt gratis! Kika in här om du också är sugen på att märka grimman, skaffa en namnskylt till boxen eller något annat skoj! http://skyltmax.se/blogg/gratis-skylt

"Nu ramlar jag av.."

Datum: 2010-02-22 Tid: 20:39:45 Tea After Eight / 4 Kommentarer
Ja, så lät det i början av min och Rebeccas ridtur idag.. Nisse hade börjat galoppera trots att hon inte skulle, och sparkar alltid tokmycket bakut - vilket gjorde att Tea också började! Hamnade ganska långt framför sadel och tappade en stigbygel innan vi fick saktat av båda två och allt var under kontroll igen.
Verkligen inte likt Tea!

Fast å andra sidan visste jag väl att det skulle komma något liknande, både jag och Carina har jobbat i helgen och så lite snöstorm på det så hästen har fått stå hela helgen.

Red fram hästarna på vägen (som nu har blivit ännu smalare än innan, den här sista snön var verkligen lite för mycket) och sen gav vi oss ut på en av ängarna. Snön gick nästan till magen på dom, så det blev bara en liten sväng i skritt där vi turades om att gå först.
Sedan blev det trav och galopp i paddocken för att de skulle få springa av sig lite. Går ju inte ställa några större krav på dom direkt, så det blev bara ett par varv.

Testade de nya tyglarna och red på hackamore igen, orkade inte tränsa, haha. Tea kändes lite tung och var ganska jobbig att rida, men det var nog inte bettets fel (eller brist på bett) utan vi kan nog skylla allt på att hon inte vart ute på ett par dagar.Ser hon inte fin ut, pållan?

Tyvärr så ville hon inte följa med in i stallet idag heller, utan Rebecca och jag fick jaga..

Insnöad

Datum: 2010-02-20 Tid: 20:13:35 Stallsnack / 0 Kommentarer
Snön bara vräker ner, och har väl gjort så sedan i torsdags tror jag. Ganska så insnöad här hemma, och hade inte kunnat ta mig till stallet även om jag velat.

Imorgon är det WE-träning i Ljungskile, ska få låna en häst igen. Blir samma som jag hade sist - Dustan. En ganska trevlig liten häst (men med ganska tråkig galopp, om ni frågar mig) som var sådär lagom framåt. Om vi kommer dit, vill säga. Gunilla, hon som har hand om träningarna, har lovat att höra av sig om det inte är plogat upp men hör jag inget så försöker vi nog i alla fall.
Hoppas att sambon följer med som moraliskt stöd - ja, inte för ridningen då utan mer bilkörningen dit..

Annars är det nog vår som står högst upp på min önskelista, eller i alla fall att det slutar snöa.Hästarna som springer i från mig när jag försöker ta in Tea, haha.
Bakifrån: Nice n´Easy, Tea After Eight, Jeane dÁrc

Nu blev jag lite sugen..

Datum: 2010-02-18 Tid: 23:03:02 Stallsnack / 7 Kommentarer
Surfade runt lite på Ung Galopp för att kika på vårens kurser och hittade detta:

Hoppkurs steg 1 20 mars - 21 mars

Grundläggande hoppning över hinder inomhus.
Kursen vänder sig till dig med viss vana av att rida galopphästar.
Kursplan/upplägg: (under planering)
Antal kursplatser: 6 platser på skolhäst, och 4 på egen häst.

Kursledare: Colin Rayner
Colin Rayner har arbetat hela sitt liv med galopp. Han har varit lärling, jockey, arbetsryttare, head lad, assistant trainer och tränare (av arabgaloppörer i tio år). Under sin karriär som ryttare har han också ridit några hinderlöp. Colin har varit instruktör på The British Racing School, BRS i 12 år.

Pris: 700 kronor. I kurskostnaden ingår del i flerbäddsrum (tillgång till pentry finns i anslutning till logi), visst studiematerial samt hästkostnad.
* Samma pris gäller om man tar med egen häst. I uppstallningen ingår då standardfoderstat med strö, 8 kg grovfoder, 4 kg havre/krafft grund och mineraler. Annat foder eller foder utöver detta medföres av hästägaren.


Att jag råkade vara ledig den helgen gjorde ju inte saken sämre.. (slutar i och för sig sju på fredagskvällen och börjar sju igen på måndag morgon, med nästan fyra timmars restid till Strömsholm, men strunt samma)


Hade ju allra, allra helst haft med mig lilla Tea-knäppisen, men det tror jag tyvärr är för mycket begärt. Om jag får ta med hästen så kan jag ju inte kräva att Carina kör, och det är nog lite mycket att begära av far min. Fast det hade vart ruskigt skoj.

En äkta snabbis

Datum: 2010-02-18 Tid: 21:38:01 Tea After Eight / 1 Kommentarer
Står i sadelkammaren och håller på att städa vår hylla när telefonen ringer. Hade vart i stallet ett tag, men började städa direkt istället för att mocka som jag brukar göra. Det skulle jag inte gjort, att frångå rutinerna är aldrig att rekommendera.
Från andra ändan av luren får jag frågan om jag kan jobba eftermiddagen, och givetvis säger jag ja. När man inte har någon fast anställning men ändå räkningar att betala är jobb inget man tackar nej till.

Sedan var det bara att sätta igång, jag hade en och en halv timma på mig att fixa klart stallet och rida. Hästen var som tur var ganska samarbetsvillig och gick med in nästan helt utan protester, sedan snabbt fixa i ordning och kasta sig upp.
Hackamoret är hemma nu och det hade jag hunnit byta till det nya så red ut på det. Värmde upp i skritt och trav, sedan tar vi en galopp upp mot husen. Inte stora backen upp till stallet alltså, utan en lite längre men inte lika brant backe mot de första husen på vår väg. Tea var jättefin, det går liksom aldrig för fort med henne, utan hon är så lätt att bromsa om man nu vill det.
Kände oss lite taggade båda två tror jag, så vi skrittade ner och tog backen upp igen, fast i andra galoppen då - och mycket fortare! Gick väl inte fullt ut men ändå rätt nära skulle jag tro. Snöade och blåste endel så jag var mycket tacksam över glasögonen :)

Travade och skrittade av i paddocken. In i stallet igen sen, klä av oss och ut i hagen. Riktig snabbmockning men fick klart Teas box i alla fall. Carina skulle ta in hästarna så jag skickade ett sms och förklarade det hela, men Jannis box och maten fick hon ta själv.
Ponnyns box tar ju bara några minuter att få rent och de får ju inte så mycket mat nu ändå, bara kvällsmat tror jag eftersom de har bal i hagen.

Värmde köttfärspiroger som jag och mamma bakat igår till middag, och hann till jobbet i tid :)
Så här såg mitt gamla hackamore ut. Inte så jättefint och med ett stort ludd därbak eftersom det är kedja under.Och det nya i läder. Mycket snyggare och enklare att hålla rent.

Hoppträning

Datum: 2010-02-17 Tid: 22:20:44 Tea After Eight / 4 Kommentarer
Nu har de vanliga hoppträningarna dragit igång igen, varannan onsdag blir det för Carina och Tea.

Och det gick riktigt bra! Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, de skötte sig båda två helt enkelt (;
Filmade gjorde jag så klart, men har fortfarande ingen aning om hur man får filmen in i datorn, och sedan ut på en blogg.. Kommer väl kanske senare.

Inte blev hon svettig heller, nu när hon är kortklippt och fin. Just det, klippningsproblemet verkade mest vara att häststackaren är jättekittlig, huvudet klipptes utan problem sa Carina och klippa huvud brukar man ju inte få göra om hästen är rädd..

Förresten, någon som är bra på horsemanship som kan berätta hur man gör om hästen är busenkel att lasta men sedan vill kasta sig ut bak (och vi fronturlastar alltid - hon går alltså inte ut bak normalt) så fort man är framme? Det är ett mysterium för mig. Lilla knäppis.


Imorgon ska jag rida, troligtvis med Rebecca. Får se om jag städar lite i sadelkammaren också, hade vart bra :)

Ibland orkar man bara inte

Datum: 2010-02-16 Tid: 21:21:04 Tea After Eight / 4 Kommentarer
Nej, idag hade jag ingen inspiration alls för att rida. Finns ju inte så mycket att hitta på nu för tiden när man inte kommer ut i skogen, och utan någon plan så är det faktiskt inte så stor idé att sitta upp.

Det är sådana dagar som man longerar :)

Hon var inte på sitt bästa humör heller så det kanske var lika bra. Ville inte följa med in från hagen, och väl inne så var hon bufflig och brötig och allmänt störande. "Där kunskapen slutar tar våldet vid" gick genom mitt huvud ett par gånger inne i stallet idag, för hon var verkligen jobbig, haha. Kunskapen tog som tur var inte slut (;

Longerade som sagt, med inspänningstyglarna. Gick faktiskt ganska bra, hon lyssnar fint på rösten och gör trevliga tempoväxlingar. Hade nog kunnat spänna in lite mer också, men eftersom jag bara haft det två gånger på henne så tänkte jag att det är bäst att inte göra för mycket.
I slutet när vi skrittade av tillsammans så frustade hon ett par gånger, ett gott tecken!

Tränade på att följa mig när vi skrittade fram tillsammans, stanna när jag stannar och nyheten - backa. Petade med spöet på bogen och det fungerade förvånantsvärt bra. Hon kan om man vill, lilla tjejen.


Även om jag inte alls var ridsugen så var jag lite sugen på att städa, haha. Hade dock inte riktigt tiden att ta tag i vår hylla, men putsade hoppgjorden, bröstan och ett par inspänningstyglar i alla fall.
Imorgon är det hoppträning för Carina och Tea, första ordinarie träningen denna terminen!

Lett å vinne

Datum: 2010-02-16 Tid: 08:09:18 Andra hästar / 0 Kommentarer
I går eftermiddag satte jag mig i bilen och körde rakt ut i skogen tills jag hamnade i Ucklum. Där bor min kära vän Ronja med ett par hästar.

Hon är amatörtränare med egen häst där planen så klart är att gå löp. Nu är det bara massa kondition och träning som behövs, och det var där jag kom in i bilden - som ridsällskap.
Tilldelad hackhästen (vad annars) gav vi oss iväg ut på deras åker. Upp-plogad med ett fint galoppspår, perfekt underlag och så mycket snö i vallarna att det fungerade som en reil.

Keno, som hästen heter, är egentligen Ronjas mammas och en stor fux helt enkelt. Mamman hette Yatzy och pappan Chess så speltemat var givet.
Inte den mest lättrida häst jag suttit på, men ändå trevlig. Galoppfattningar var inte riktigt hans grej så det såg nog väldigt fult ut innan vi kom igång, haha. Men det är mycket bättre att driva än att få hålla som en blådåre, speciellt när man har en galopphäst framför!Så här ser galoppören ut i alla fall - No Floozy

Inte så lätt att fota tyvärr, men fick en bild iaf :)

En mycket dyr häst

Datum: 2010-02-15 Tid: 13:12:01 Tea After Eight / 2 Kommentarer

Idag efter att jag hade ridit var Tea en mycket dyr häst, hon gick så himla fint och var så rolig!

Fast det är klart, det tog väl en kvart eller kanske lite mer innan jag fick in henne från hagen, hon var på lekhumör och då får man jaga henne ett par varv innan hon vill följa med in. Kanske lika bra, för hon fick nog rusat av sig det värsta (;

Fixade fler hål i stiglädrena hos pappa igår, så idag kunde jag rida med barbackagjorden. Så himla härligt! Kommer nog göra det mycket oftare nu när hålen är fixade och jag har två par stigbyglar.
Hästen var pigg och glad och jättefin, hon höll ihop bra i galoppen när vi red i paddocken och var så go att sitta på. Kommer åt så mycket bättre när jag inte har någon sadel, tror det är skönare för Tea också. Det som jag tror ändå är roligast med hästen är att hon är så lätt att regelera i galoppen. Red med Rebecca och Nisse, och vi galopperade på grusvägen två gånger.
Jag släpper alltid iväg de andra först, Tea är inte så startsnabb och Nisse sparkar bakut som en galning så det är bäst att de får ge sig av :P Men Tean är så himla fin, hon väntar alltid på mig och ökar väldigt sällan utan tillåtelse. Svarar fort både fram och bak med väldigt små hjälper.

Skyggade faktiskt inte eller hoppade till för någoting på hela ridturen, trots att vi sett både människa och traktor!

Lite knäpp och krånglig är hästen, men det är ändå saker som jag lätt står ut med. Jag hade aldrig kunnat - eller vågat - rida galopp med henne om hon inte var så lätt att reglera. Och sparkar bakut sällan (;


Hade med kameran till stallet och tänkte fota barbackagjorden, men hade visst glömt sätta i batteriet efter jag laddat... Nu blir det käk sen ska jag till Ronja och rida nästa häst!

Nu är det klippt!

Datum: 2010-02-14 Tid: 15:13:25 Stallsnack / 0 Kommentarer
Hästen ska ha blivit klipp nu, men inte hela och de behövde tydligen bremsa henne..
Jag ska i alla fall fortsätta att försöka träna henne på att inte vara rädd för klippmaskinen, det kommer ju bli fler vintrat.

Imorgon ska jag rida inte en, utan två hästar! Först så blir det Tea (och nu ska jag sluta mes-rida och verkligen ställa krav på henne) och sedan ska jag ut i Ucklum-skogen och rida med en kompis. Hon har blivit amatörtränare och köpt en riktig galopphäst, nu är det bara amatörjockeylicensen kvar - men den kommer förhoppningsvis nu i vår. Kommer att ta med kameran och förhoppningsvis kommer något djur att fastna på bild också (;

För oss som vill ha snygga hästar..

Datum: 2010-02-14 Tid: 04:45:30 Stallsnack / 5 Kommentarer
Finns nu ännu en rolig tävling!

Kika in här: http://lamiamichelle.blogg.se/2010/february/tavling-vinn-produkter-fran-leovet.html för chansen till lite stylingprodukter :)

Tävlingstäcke-tävling

Datum: 2010-02-14 Tid: 04:36:45 Stallsnack / 0 Kommentarer
Hittade en väldigt trevlig tävling på denna bloggen; http://linastraningsdagbok.blogg.se/2010/february/bloggtavling-vinn-ett-tavlingstacke-fran-ex.html
Man kan vinna ett urläckert tävlingstäcke, se själva!Var med och försök du också, någon ska ju vinna och få bli snygg på tävlingsbanorna i vår (;

Piggelin

Datum: 2010-02-11 Tid: 22:34:21 Tea After Eight / 5 Kommentarer
Var uppe i stallet med Rebecca idag, därför blev det inte lika mycket tid på de där smådetaljerna, som att putsa träns eller städa hyllan i sadelkammaren och sånt. Fick så klart ridit, mockat, matat och tagit in hästarna men det var nog allt, haha. Klippa hann vi inte heller, men det var nog lika bra. Behöver träna lite mer innan tror jag, någon som har bra tips?

Nåväl, nästa vecka är jag ledig nästan hela veckan så då finns det tid till allt småpyssel.


Tea var riktigt piggelin idag, vilket tyvärr gör att hon blir lite tjaffsig och busigare. Paddocken är mer plogad nu men är ju inte riktigt bra så det går inte att träna ordentligt än. Vi måste nog vänta på snösmältningen innan hästarna kommer igång helt. Red väldigt kort pass, mycket galopparbeta där jag försökte sätta lite press på henne. Gick väl sådär, hon var mest pigg. Fick rastat av hästen i alla fall :)

Usch, har ju egentligen fyra olika sadlar att välja emellan (hoppsadel, dressyrsadel, galoppsadel och barbackagjord) men nu i vinter har jag vart jättedålig på att variera mig. Eftersom det finns en stor valmöjlighet så har jag en filosofi att man bör rida med olika sadlar ungefär som man ska variera bett och nosgrimma när man rider. Speciellt galoppsadeln och barbackagjorden gör ju en väldigt stor skillnad i ridningen, jämfört mot en vanlig sadel.

Plastic Ada

Datum: 2010-02-08 Tid: 19:48:26 Stallsnack / 13 Kommentarer

I år tog jag tag i mig själv (ok, med lite hjälp av kära Ronja) och gick med i styrelsen för Göteborgs Galopps ungdomsteam. Om ett par veckor hittar ni oss inne på mässan på Göteborg Horseshow tillsammans med vår kära plasthäst Ada.
Mig hittar ni troligtvis där på torsdagen, smygtränandes då det inte är något folk där (;

Har ju inte ridit galopp på hela vintern, att harva runt i paddocken hundra varv eller rida i galopp mot stallet gör mig bara inte så sugen, haha.Leta efter något som liknar detta om ni ska dit, ni kommer inte ångra er!

Mental träning för hästar?

Datum: 2010-02-07 Tid: 18:19:13 Tea After Eight / 1 Kommentarer
Ja, något sånt skulle Tea behöva. Nerverna sitter verkligen utanpå den hästen, men det kanske största problemet just nu är att hon är så långhårig.
Päls är bra men när man svettas av ett normalt arbetspass i minusgrader så skulle man må bättre utan.

Lånade en klippmaskin av mamma, den är mycket mindre än de vanliga man har till hästar och sladdlös. Ut med djuret i paddocken och så nosa, nosa, nosa. Gick väl helt ok ändå, kunde stryka med maskinen på halsen på henne så länge den var avstängd, och sedan när den var på så var hon ändå ganska nyfiken och skulle undersöka.
Kommer nog att behövas ganska många fler träningspass, men blir hon bra sen så är det ju värt det :)

Ingen som sitter på något magisk klipp-tips?


Red gjorde jag också, men skrittade bara ner till vägen och tillbaka med Rebecca och Freja. Tror hästen hade ganska så bra med träningsvärk för hon gillade inte alls när jag borstade på rumpan, haha.

Hoppträning igen

Datum: 2010-02-06 Tid: 22:49:11 Tea After Eight / 1 Kommentarer
Idag var det dags för den andra av hoppträningarna för Anna Emanuelsson, och idag var Tea ännu svettigare när hon kom fram.. Suck den lilla hästen! Jättesnäll att lasta, går rätt på, snäll att köra säger Carina men ändå så jagar hon upp sig så enormt.

Själva träningen gick däremot bra även om det blev några stopp på något ställe.
Filmade så klart, ska nog bli nyttigt för både Carina och Rebecca att se på :)


Imorgon ska jag få ha hästen, jobbar mycket i början på nästa vecka och har ingen möjlighet att ta mig upp då.
Planen är att skritta ut en sväng (hon kommer säkert ha träningsvärk stackaren) och försöka mig på att klippträna henne lite. Skulle verkligen behöva bli av med lite päls, bara halsen skulle nog hjälpa väldigt mycket.
Ska få låna en sladdlös maskin av mamma (hon hade en gammal hemma, frisör som hon är) bara för att börja vänja henne vid ljudet.
Tänkte ha henne i paddocken då så att hon inte sitter fast och får mer panik för det.

Önska mig lycka till nu!

Första träningen

Datum: 2010-02-05 Tid: 22:16:16 Tea After Eight / 2 Kommentarer
Årets första hoppträning är avklarad!

Tea var väldigt jobbig i transporten när vi kom fram, grävde i golvet (med båda frambenen ibland, vilket gjorde att hon nästan ramlade där inne..), ville backa ut trots att transporten var stängt och höll på och grejade massor. Vi öppnade skötardörren direkt, sedan stod jag med henne tills vi lastade ur så att hon inte skulle hitta på något allt för dumt. Svettig var hon som vanligt redan i transporten, hon jagar ju upp sig så lätt.

Själva träningen tyckte jag gick bra, även om Carina inte var helt nöjd..
Blev något stopp på en oxer, och några knixiga språng.

Film finns, och jag ska försöka få hjälp att lägga upp det hela om någon är intresserad :)

Träningshelg

Datum: 2010-02-04 Tid: 18:46:27 Stallsnack / 0 Kommentarer
Imorgon ska Carina och Tea på hoppkurs för Anna Emanuelsson (om det går att köra vill säga..) och lördag likaså. Jag ska så klart med, även om lördagen är lite osäker än så länge, ska på hockey på eftermiddagen också.

På söndag är det fria WE-träningar på Ljungskile, men jag har inte bestämt mig för om jag ska dit eller inte än. Har nog inte så stora kunskaper inom sporten att jag skulle kunna hålla igång i 45 min själv, och helst hade jag ju velat ha med Tean - men å andra sidan bör vi nog ha en tränare där första gången.

Ser ut som om jag skippar det hela just nu.


Var en sväng på Hööks igår, köpte ett par ridjeans, nytt bett och bettskivor. Bara tyglar som fattas (letar på e-bay, haha) sen behöver jag inga mer saker. Faktiskt. (;

Ridhusras

Datum: 2010-02-03 Tid: 08:46:00 Stallsnack / 1 Kommentarer
Ingen kan väl ha missat att ett ridhus rasat in under pågående lektion?

Det hände faktiskt på den ridskola jag själv lärde mig rida, Uddevalla Ridklubb. Ett tag var den ensam ridskola här i trakten, och är väl egentligen fortfarande om man räknar bort Ljungskile.

De flesta hästarna ska ha blivit rädda av ljudet när taket höll på att braka ihop, och därför sprungit åt andra hållet, men flicka med häst ska ha fastnat under det nedfallna taket. Dock kunde föräldrar snabbt hjälpa till och få fram tjejen, men hur det gick med hästen vet jag inte än.

UPPDATERING: Hästen fick tyvärr avlivas..

En riktigt ruskig olycka, som de flesta faktiskt gick helskinnade igenom. Tjejerna ramlade av, en bröt en arm och en annan fick ont i nacken.


Sedan lite om själva ridskolan.. När jag började där hade den vad man kan kalla sin storhetstid. Alla hästar till Handikapp-VM i dressyr ett år kom från ridskolan, de hade hästar som tävlade i SM och ridskolechefen själv hade tävlat något liknande i hoppning.
Efter flera år som ridande och aktiv i ungdomssektionen valde jag och mina vänner att lägga ner, då vi inte fick någon beröm eller uppmuntran alls. De enda de som skulle driva stället tänkte på var sina travhästar. Droppen som fick bägaren att rinna över var väl en julavslutning som vi slet med att genomföra - men de som fick julklappar var bara skötare till hans privata hästar.
Ridläraren då var väl inte den mest engagerade heller, och tur är nog det att han är borta, för hörnet där han alltid satt var det som rasade in..

Sista julavslutningen firade vi två hästar - Optima och Fimpen - som båda blev 30 år. Så vitt jag vet går de kvar i verksamheten..


Sjukt trött och mer snö

Datum: 2010-02-02 Tid: 20:53:52 Stallsnack / 0 Kommentarer
Igår var jag i sängen hela dagen, jag var bara helt utmattad. Så trött att jag inte ens orkade se en film, jag bara sov. Eftersom min sambo inte var hemma slutade det med att mamma och pappa fick komma hit med mat till mig, och efter det orkade jag vara uppe i någon timma.

Därför kommer WE-rapporten att dröja lite, jag har inte haft tid idag och är på väg mot sängen igen.
Funderar på att försöka fixa upp en film på det hela, pappa hade ju filmkameran med men resultatet har jag faktiskt inte sett än..

Jobb imorgon och sedan får vi se om det blir någon ridning alls denna veckan. Meningen är ju att Tea och Carina ska iväg på hoppkurs fredag och lördag, och just nu snöar det så mycket att jag nog inte tar mig upp till stallet alls. Säkert 10-15 cm nysnö bara idag, usch!

Längtar verkligen till våren..
RSS 2.0