Glad midsommar och grattis på min födelsedag!

Datum: 2010-06-27 Tid: 22:12:01 Stallsnack / 0 Kommentarer

Jag har jobbat nätterna hela veckan och avslutar med att fylla så här lite lagom många år denna söndag.

Tössan har vart lite halt, sömstucken trodde Carina (hon hade tagit bort några sömmar och hästen blev bättre efter det) och vi har alltså vart ifrån varandra hela veckan.Jag antar dock att hon fortfarande ser ut ungefär så här, fast lite tjockare :)

Vad GGUTs styrelse gjort under dagen..

Datum: 2010-06-20 Tid: 22:19:32 Stallsnack / 9 Kommentarer


Ordförande i Göteborgs Galopps Ungdomsteam passade på att vinna dagens arablöp.Undertecknad valde däremot att plåga plasthästen Ada och göra bort sig lite.

Flyttat och klart

Datum: 2010-06-19 Tid: 19:07:39 Tea After Eight / 0 Kommentarer
Nu bor hästarna hemma hos Carina, de går i en jättefin liten hage med träd i. En större hage fanns visst också, som de ska få käka i senare. Allting är dock lite provisoriskt, det finns ju inget stall än..

Fick binda upp hästen i transporten när jag gjorde i ordning, och sadel och grejor står i garaget. Janni blev lite upprörd när vi tog ut Tea, men båda lugnade sig ganska snabbt. Eftersom vår lilla ponny har haft en historia med att smita ur hagen när hon vart ensam satte vi på henne grimma för säkerhetsskull (det är mycket lättare att fånga en förrymd häst som redan har grimma på sig, haha)
Men allt gick bra, hon var kvar i hagen när vi kom tillbaka igen också.

Tössan var lite.. tvekande idag, stannade mycket mer än vad hon brukar göra och ville inte riktigt. Lite lustig med det där, hon stannar och backar, men sedan brukar hon gå direkt fram när man ber henne, känns lite som om hon måste ta sats eller något :p


En lite lustig sak är att Tea troligtvis är tillbaka i gamla stallet nästa vecka en sväng, Janni ska iväg på ridläger med hennes lilla ryttare och Tössan står väl knappast ensam i en hage ett par dagar..

Lite blandade mobilbilder

Datum: 2010-06-18 Tid: 23:21:35 Stallsnack / 4 Kommentarer
Ja, blandade bilder som jag tagit med mobilkameran (det är inte alltid systemkameran är så praktisk nämligen)I onsdags så brändes det lite skräp i stallet, men Tea bara kollade lite och brydde sig inte mer sen. Lustig häst, rädd för så konstiga saker - och ibland är det konstigt att hon inte är rädd.

Tömde sadelkammaren också..Ja, det är ju tur att vi har kombi! Idag fredag flyttade hästarna hem till deras ägare, och jag plockade med mina grejor från sadelkammaren i onsdags. Ganska mycket saker trots att jag varken har eller har haft någon häst.
En sadel, två par shortchaps, tre träns, jacka, två ridhjälmar, stövlar, säkerhetsväst, massa schabrak, barbackagjord och massa smått.Haha, hittade en bild på Jessicas Tappen också.. Och nej, det är inte hans sadel :p

Skog och dubbelslalom

Datum: 2010-06-16 Tid: 21:10:41 Tea After Eight / 0 Kommentarer
Red ut i skogen med Nisse och Rebecca en sväng idag, har en ny runda som vi tog. Ska bara ringa markägaren, sen kanske det kan bli riktigt bra!

Var tvungen att rida i paddock också, Tea var väl inte den mest genomridna och trevliga hästen och med hopptävling (clear round) vore det ju käckt om det fanns någon ridbarhet.
Tog fram sockerbitar som koner och red dubbelslalom. Gick bra men höll inte på så länge, men hon var okey i slutet i alla fall.

Lite stressad, ska åka till Uppsala på besöksdag på SLU imorgon och taxin kommer redan 05.20!
Har tömt sadelkammaren på mina grejor i alla fall, hästarna flyttar på fredag. Har bil på det men hinner inte lägga upp, kan ju säga att man inte behöver ha egen häst för att samla på sig massa grejor i alla fall, haha.


Jaja, bara att rusa i duschen och kvällsmat, sedan packa och sova. Längtar lite till hotellet imorgon, haha

Göteborgs Galopp

Datum: 2010-06-14 Tid: 22:50:54 Stallsnack / 8 Kommentarer
Ja, på söndag blir det min premiär på Göteborgs Galopp, och jag har till och med lyckats lura med mig två vänner!

Nu gäller det bara att hoppas på toppenväder så att jag kan gå i klänning, istället för att se ut som jag gjorde när jag var på Guineas i Newmarket i början av maj.Självklart ska jag ha något i håret, ska man på galopp så ska man! (;

Nationaldagshoppet, dag två

Datum: 2010-06-14 Tid: 15:58:47 Nice n´ Easy / 3 Kommentarer


Rebecca och Nisse på framhoppningen.Inne på banan. Även idag drev det in grus och damm vilket inte var någon dröm för en fotograf..

 

Kolla tänderna!

Rodeo och regnkläder

Datum: 2010-06-12 Tid: 19:12:33 Tea After Eight / 5 Kommentarer
Ja, igår trotsade jag och Rebecca (spö)regnet och gav oss ut på en längre ridtur. Målet var lelången, en gammal nerlagt järnvägssträcka som går från Uddevalla upp i Dalsland. Rälsen är så klart borta nu och är en av de få påbjudna ridvägar jag känner till i hela kommunen.
Problemet är att vår fina ridväg går brevid en väldigt trafikerad 90-väg, och bara på få ställen finns det träd och buskar mellan vår ridväg och bilvägen. Inte helt optimalt med tanke på att Tea inte är helt trafiksäker när det gäller lastbilar, och framför allt väldigt bakskygg.
Red genom skogen både dit och tillbaka istället för att skritta asfalten hem, och höll red mestadels där vi hade skydd av träd.

Tea var jättepigg, men det var jag förberedd på och hade halsringen på martingalen i ett fast grepp. Vad jag inte var lika förberedd på var däremot hur hala gummityglar blir i regn.. Eller att hästen skulle börja tokbocka/åla sig/vad-det-nu-var så fort hon fick chansen istället för att bara springa rakt fram.
Ytterst besvärligt beteende, eftersom botemedlet mot bockningar normalt brukar vara att rida fram hästen. Inte med Tössan inte, hon bara bockar värre.
Trodde verkligen att hon skulle få av mig där ett tag, men trots enormt långa tyglar (de gled mig liksom ur händerna, såphala jäklar) fick jag stopp och satt kvar.
Strax efter det lilla missödet kommer en lastbil - bakifrån självklart - och både Tea och Freja får ett litet frispel. Dock hade vi den otroliga turen att hästarna försöker sticka åt olika håll, Tea vänder men Freja springer framåt. Vi hamnade nere i ett dike, men eftersom inte Freja följde efter (och tvärt om då) så var hon väldigt lätt att stanna när första skräcken lagt sig.

Förbannade Carina (som jag starkt misstänker inte har ridit på en dag eller två), hästen, regnet (det öste ner. Hela tiden), bilarna och mycket mer, men på det stora hela var det en ganska trevlig ridtur ändå.
Håller dock med Rebecca att vi hade behövt galoppera mycket mer, men vi får nog ta det i några etapper innan jag vågar mig ut längre med Tea.

Motionerat fick de i alla fall!


Väl hemkomna igen var det bara att byta till torra kläder (som jag smart nog hade med mig) och börja putsa allt läder. Det tog sin lilla tid, men å andra sidan hann Tea torka upp lite under tiden. Hästarna skulle gå ute på natten, så Janni hade fått stå inne under vår ridtur. Även hon fick en genomborstning när hon var torr och fin. Fäller ju fortfarande, vår lilla ponny, men det har verkligen blivit mycket mindre. Måste vara skönt att slippa all päls till slut.
Putsade barbackagjorden också, och lite annat smått och gott och känner mig väldigt nöjd med dagen!

Skotträdd häst

Datum: 2010-06-09 Tid: 21:05:13 Tea After Eight / 2 Kommentarer
Ja, att Tea inte är det minsta skott-tränad fick jag uppleva igår. Skulle rida ut en sväng, men hörde att någon sköt något i skogen och höll mig därför till grusvägen. Tyvärr verkade det inte bättre än att det var någon av grannarna som roade sig med gevär, och inte ens paddocken verkade vara säker enligt hästen min.

Red med barbackagjorden den lilla stunden som vi var ute, och det var när jag kunde känna (och se) Teas mycket höga puls genom schabraket som jag bestämde mig för att vi skulle gå hem igen. Att utsätta min häst för något som hon uppenbarligen tyckte var mycket obehagligt ville jag nämligen inte.

På bonus-sidan med att det inte blev någon direkt ridtur att tala på var att ponnyn fick sig en genomborstning, och blev av med massa jobbig päls. Även hon behöver lite uppmärksamhet ibland.


Och gårdagens äckligaste var nog när jag plockade en fästing av Tea, bara för att upptäcka att det satt en liten, mindre fästing fast på den stora.. Usch och fy!

Nationaldagshoppet

Datum: 2010-06-06 Tid: 20:54:46 Stallsnack / 2 Kommentarer
Tävling på URF idag igen, har gått i shorts hela dagen och lyckats bränna mig på låren, haha.
Sov bara 4,5 timmar i natt för att kunna se och fota lite på tävlingarna, så jag ska in i duschen och mot sängen nu. Bilder kommer imorgon!

Dagens bildskörd

Datum: 2010-06-05 Tid: 18:30:44 Andra hästar / 3 Kommentarer
Hopptävling idag, och även om Carina och Tea tyvärr inte kom iväg så kunde jag vara med och hjälpa Rebecca lite i alla fall. En klass hann jag med, innan det var dags att rusa för att gå på kalas.

Hinner inte skriva (måste sova innan jobbet börjar) men här är dagens bildskörd.Framridningen var ganska dammig.. Bilderna blev ju därefter, och egentligen skulle min kamera behöva ett rejält bad, om man nu hade kunnat göra det.Fräsan och Rebecca var felfria och kom på en femte plats!Magic Moment, eller mer känd som Sudden.Svart och fin.Fina Freja.

Lite jobbig men ok

Datum: 2010-06-03 Tid: 22:13:16 Tea After Eight / 3 Kommentarer
Idag har jag ridit Tea, både ut en sväng och i paddocken.

Tössan stod igår, och var med andra ord väldigt jobbig. Hon är ju inte svår att rida på något sätt, men hänger mer i handen och vill liksom inte riktigt göra samma saker som jag vill. Försöka dra mig ur sadeln, slängtravar istället för att galoppera och annat otyg.

I början i paddocken var hon lika dan, men sedan släppte det när den värsta energin rusats av.
Hon var lätt och fin i bra form när jag slutade i alla fall, och imorgon är hon Carinas problem :)

Dagar som dessa behövs verkligen en genomkörare i paddocken. Skrittade av gjorde vi på en promenad tillsammans, utan sadel så svetten kunde torka och pälsen luftas.


Till helgen är det tävling, och förhoppningsvis resulterar det i några fina bilder och kanske en rosett?
RSS 2.0