Hur blev fotoboken?

Datum: 2011-02-24 Tid: 11:04:54 Stallsnack / 1 Kommentarer
Nja, trots det bästa redigeringsprogrammet jag stött på, supersnabb leverans och annat trevligt så levde den inte upp till mina förväntningar.

Hittills har inget företag jag testat kunnat slå Fujidirekt i framkallning, oavsett om det är vanliga bilder eller fotoböcker. Fotokloks bok var nämligen pixlig. Verkar vara tryckt som en tidning, och de små runda tryck-grejorna är väl synliga. Har en större fotobok från Fuji (som också var gratis, haha) där bilderna är tagna med samma kamera (eller en sämre) och den vinner med hästlängder i kvalité.


Bra försök, men ni måste fixa till era tryckmetoder!

Ung Galopp i Skandinavium!

Datum: 2011-02-24 Tid: 09:16:40 Stallsnack / 0 Kommentarer
Yes, under fredag-söndag hittar du någon från Ung Galopp på mässan, vi kommer finnas i Svensk Galopps monter.

Själv kommer jag komma dit efter vårat årsmöte på lördagen, så runt tolv-tiden dyker jag och en till tjej upp. Hos oss kan ni få reda på mer om galoppsporten, och var Ung Galopp gör för skoj. Tyvärr tror jag inte att vi har någon plastic i år, men det kan bli roligt ändå!

Skönt att få pengar den 25:e, men ska försöka att inte köpa för mycket. Nya vintervantar och kanske en polypad...Ska ni ner på mässan eller showen?

Framsteg

Datum: 2011-02-23 Tid: 20:11:59 Stormblixten / 1 Kommentarer
Åh lilla Blixten! Jag är så kär i honom, igår stod vi och bara mös i flera minuter.. Man får nämligen inte gå förbi eller vara nära Blixten utan att klappa på honom och prata lite. Han blir ledsen då.

Sen kanske det inte var så smart att testa hur långt in i munnen man kan stoppa ett finger innan han biter, inte att rekommendera! Svaret är i alla fall fyra cm (två cm finger och två cm vante) och han biter inte hård som tur är.

Solsken och fint väder, ordentligt med kläder på sig och sedan ut i skogen! Tog samma runda som sist och humöret var pigg med kontrollerbar. Testade på lite galopp också (gick väl sådär, men han orkade inte riktigt i djupsnön) och sen var vi jättepigga men kontrollerbara. Tog en extra sväng och travade lite mer också, så lilla hästen blev till och med lite svettig! Bra jobbat i runt tjugo minus tycker jag (;

Han gör framsteg hela tiden tycker jag, och vi tränar mycket på halter när vi skrittar fram och av. H-Ms hästar ska ju kunna ridas på röstkommando (eller ja, kommandona är mest till för körningen men de ska ju fungera hela tiden) så därför jobbar vi mycket på att stanna för ptroo. Tänk vad bra att kunna ha det som nödstopp om något händer och hästen verkligen lyssnar!

Fler kommandon finns, men vi har halten som största mål. H-Ms gamla häst gör halvhalter också på kommando, det är bra kämpat tycker jag (;


På fredag åker jag hem, kommer att vara på mässan för UngGalopp under hela lördag mer eller mindre. Söndag och måndag hoppas jag hinna rida min älskade Tössa, kommer bli så skoj! Hälsa gärna på om ni är på mässan :)

Kan du rida Tea?

Datum: 2011-02-22 Tid: 18:32:00 Tea After Eight / 1 Kommentarer
Hittade det här inlägget om Emelies häst Rune: http://semlur.blogg.se/2011/february/varldens-basta-rune.html och funderade lite på hur det egentligen är med Tea..

I början (typ första halvåret-året) tyckte jag att hon kunde vara ganska svår. Antar att det var mycket nytt, nytt hem, nya ryttare och för första gången (verkade det som i alla fall) någon som ställde krav på henne.
Då skulle jag inte låtit någon vän sitta upp, om jag inte visste att hon var på bra humör och att den var duktig på att rida. Hon kunde bli enormt tjurig, vägra gå framåt, stå och småstegra om man pressade henne (och nu menare jag bara gå rakt fram på typ böjt spår, något en fyra årig häst faktiskt bör klara av utan större problem) och resa sig när man försökte få henne att gå in från hagen.

Idag tvekar jag aldrig. Min kära BRS-vän Jenny red ju Tea som första häst (i alla fall första "galopp"häst) efter att hon skadat axeln och det var inga problem (mycket viktigt men en snäll och stabil häst eftersom hon inte fick skada sig igen) och en av mina gamla vänner som numera är hästlös frågar alltid efter en ridtur när hon är hemma från Norrland (;

Hon är helt enkelt inte så knepig, så länge man inte börjar kräva något större av henne, och hon blir sällan dum. Dock ser jag alltid till att ha ridit själv dagen innan så jag vet att hon har gått och är ok i humöret.. Nu för tiden är ridningen sällan något problem, men hon är fortfarande ganska knepig i hanteringen. Här gör jag helst det mesta själv, även om någon annan ska rida.

Du måste vara helt i balans för att hantera henne, för hon är det sällan. Att borsta en uppställd Tea på stallgången kan en barnunge klara av, men vägen dit är ibland längre än man tror. Först ska hon nämligen fångas i hagen, och det är egentligen ett kapitel för sig.. Sen ska hon ju helst komma ut från hagen också, och in i stallet. Här gäller det att lirka och lura och lirka lite mer. Mycket jobb och tålamodskrävande, det är min lilla häst. Helt underbar kan hon också vara, om man jobbar med alla småbitar ofta. I somras innan jag flyttade var hon verkligen jättefin och så himla mysig! En riktig gose-häst egentligen :)

Lilla sötnosen

Datum: 2011-02-21 Tid: 15:28:00 Stormblixten / 1 Kommentarer
Oftast har jag ju inte med mig min stora systemkamera när jag träffar Blixten, men mobilen står ju till tjänst om tillfälle ges. Kvalitén är inte alls den samma, men lite roliga blev bilderna ändå :)Hm, ska jag?Yes!Bara lite till..Bara gnugga sista...Och upp! Hej kompis!

Teas pärlband

Datum: 2011-02-20 Tid: 12:22:10 Tea After Eight / 7 Kommentarer


Så här ser Teas fina fina pannband ut. Stooora pärlor, kommer sitta så fint på min Tössa. Dock får ni vänta med bilder på hur det ser ut på henne, men inte allt för länge för nästa helg är jag på väg hem till lilla hästen igen! Ja, om inte SJ ställer in ytterliggare ett tåg då...

Duktig Katarina

Datum: 2011-02-18 Tid: 18:17:30 Stormblixten / 7 Kommentarer
Äntligen har Blixten fått skor! Har inget emot barfota-hästar, men det började bli väldigt, väldigt jobbigt att inte ha några broddar..

De nya dojorna firades med en helt ny ridväg, som faktiskt var ganska käck. Väldigt lik den vanliga vi brukar ta, men åt andra hållet (; Dock hade vi lite problem i början, ett par soptunnor höll på att attackera tyckte Blixten så det tog sin lilla stund innan vi krånglad oss förbi dem, oskadda.

Vi var faktiskt väldigt duktiga idag, kunde till och med trava på hemvägen - i den fart jag ville! Helt underbart, lille Blixten. Halva hem lekte vi "göra-halt-leken" som han också var mycket duktig på. Sedan gav jag upp och hoppade av, fötterna hade ingen känsel kvar och då är det bättre att knata själv än att åka med.Soligt och fint var det i alla fall :)

Duktig Blixt

Datum: 2011-02-17 Tid: 17:30:53 Stormblixten / 0 Kommentarer
Igår kväll var jag och Maria ute och red. Det var mörkt så vi höll oss på bilvägarna och vågade inte ut i skogen... Gick väldigt bra ändå, vägarna är nästan inte alls trafikerade (mötte två bilar på kanske en timma) och i och med snön som ligger djup här är underlaget helt ok.

Skrittade mest, Blixten har fortfarande inte fått på sig skor så det gick bara att trava på ett fåtal ställen. När vi väl travade var han dock jättefin! Höll sig i rätt (det jag bestämmer) tempo och varje gång han låg på och ville öka så lyssnade han fint på mina förhållningar. Vilken skillnad sen sist då vi verkligen var ute och härjade i skogen!

Han gillade inte riktigt när Robin kom för långt framför honom, men lyssnade ändå.

Imorgon blir det ridning igen, och på lördag ska en ny medryttare komma och provrida. Får försöka köra hårt med honom så att han bli lite trött (;

Påminnelse

Datum: 2011-02-13 Tid: 19:09:43 Tea After Eight / 2 Kommentarer
Ibland känns det som om jag glömmer att leva mitt eget liv. Som om alla andras är mycket bättre, på alla sätt och vis. De är för de dagarna som jag gjorde min fotobok, den innehåller bara ridbilder på mig och Tea. En påminnelse om alla bra dagar, de dagarna när solen skiner och all lycka som faktiskt finns, även i mitt liv.Jag och Tea nu i vinter.En lycklig ryttare och häst.haha (;Det här hör egentligen inte alls hit men vill ni också ha gratis fotoböcker så kika in här: http://fotoklok.se/gratis-fotobok.php (någon mer än jag måste ju älska gratissaker?)

Avsuttna övningar

Datum: 2011-02-13 Tid: 10:47:00 Stallsnack / 1 Kommentarer
Det roligaste med min bok Centrerad Ridning av Sally Swift är att de börjar varje kapitel med avsuttna övningar för bättre kroppskontroll och såntdära som kan vara bra att ha. Extra bra är det för mig just nu när min tid till ridning är strikt begränsad av UL-bussar och lektioner i skolan (dock kommer det bli bättre på den fronten i vår!).

I helgen ska jag börja med de första övningarna, för att kanske testa lite på Blixten på måndag. Jag firar nämligen min första tenta för i år med en ridtur efteråt. Kan nog behöva lite frisk luft efter att ha suttit med tenta från 8.00 till 14.00 på alla hjärtans dag...


Gör ni några avsuttna övningar ibland, eller glöms det till och med av att strecha?

Fotobok

Datum: 2011-02-12 Tid: 20:14:11 Stallsnack / 1 Kommentarer
Min allra första fotobok gjorde jag dagen då Benny dog. Jag behövde få utlopp för någonting och satt med den hela dagen. Fotoböckerna var ganska nya då, och idag finns ett mycket större utbud och bättre program. Boken om Benny gjorde jag i två exemplar, ett till mig och ett till Carina. Det var en väldigt uppskattad present, även om temat kanske inte var det roligaste jag gjort.

Sedan dess har det blivit två till, en om min och min sambos resa till paradisön Curacao i Västindien (en resa som jag, tro det eller ej, faktiskt vann i en tävling). Som bakgrunder fanns massa roliga att välja på som passade bra på det semestertemat, sandstränder, palmer och annat käckt. Den senaste boken hade jag till skillnad från de tidigare ingen text i, utan bara bilder. "The winner takes it all" döpte jag den till och dess innehåll är galoppbilder från Newmarket. De är tagna under en resa dit med UngGalopp, en mycket solig och härlig vecka med helt otroliga fotomöjligheter. Tidiga mornar på Warren Hill, Newmarket Nights-löp hela eftermiddagen och kvällen och besök på de finaste stuteri ni kan drömma om.

Nu sitter jag här och funderar på att göra en till, med hästar som tema så klart. Boken kommer att komma från fotoklok.se. Har ju massa fina bilder på Tea och mig, men som vanligt är jag ganska självkritisk och tycker att mitt egna stackars simpla ansikte förstör hennes otroliga skönhet, haha. Ingen kollar väl på mig ändå?Så här ser ett av uppslagen ut i min bok just nu. Det bästa med fotokloks program är drag-and-drop-funktionen som gör att man slipper ett av de mest tidskrävande och tråkigaste momenten i att göra en fotobok, nämligen all tid som det tar att ladda upp bilder. Här är Icafotos program allra sämst, du måste ha alla dina bilder klara direkt, annars måste man böka och göra om massor. Inte bra.
Bakgrunderna hos fotoklok är också fina, många att välja med och jag hittade till och med rätt nyans för att matcha en tröja jag har på en av bilderna (;Blixten

Datum: 2011-02-12 Tid: 08:05:56 Stormblixten / 1 Kommentarer
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om ridpasset igår, mer än tack gode gud för djupsnö!

Det har ju snöat ganska rejält här i Uppsala-trakterna och det var nog det som var min räddning. Det går nämligen lite tyngre att springa i 30 cm djupsnö när man är en ganska så liten häst med små ben.

Blixten igår var den hetaste häst jag någonsin suttit på tror jag, och då har jag ridit en helt del pigga hästar. Ni vet, fullblod och sånt. Ingen av dem kan slå Blixten igår.
När jag menar het så menar jag het på riktigt. Kan inte stå still, taktar i vart enda steg, ligger på.. ja, ni fattar.

Helt galet.

Menmen, vi var överrens om vilken hastighet vi skulle gå i (dvs det jag bestämde) ungefär halva ridturen i alla fall. Man får vara glad för det lilla (; En läskig traktor var vi inte alls rädda för, men helt plötsligt kunde vi få för oss att inte vilja gå mer i skogen utan krångla runt istället. Skumt men hellre det...


Just det, precis när jag kom till stallet mötte jag de två andra som också har hästar där, och de höll på med det skojiga jobbet att skotta sig fram till stalldörren. De var nästan klara så jag kunde försiktigt klättra över snövallarna och gå in, men fick däremot skotta fram en gång till gödselstacken. Jösses vad motion jag fick igår!

Snön gick över i snöstorm..

Datum: 2011-02-11 Tid: 07:06:00 Stallsnack / 0 Kommentarer
..Så jag hoppas verkligen att bussarna går idag!

Tydligen trafik-kaos med massa inställda avgångar i Stockholm, och vi är ju inte så långt där i från.. Får dubbelkolla innan jag beger mig ner mot stan.

Ensam hemma i huset i helgen så klart, så sen måste jag ut och skotta! Har kommit kanske 20 cm nysnö under gårdagen och natten.. Jösses säger jag bara.

Snö är inte bara av ondo

Datum: 2011-02-10 Tid: 20:33:09 Stallsnack / 1 Kommentarer
Nog för att gräset är grönt i mina drömmar, men snön är faktiskt inte helt av ondo (i alla fall inte ur min synvinkel). Nu går det äntligen att rida igen!

Imorgon ska jag hälsa på lilla Blixten (skönt med någon som inte alls bryr sig om att det är kemiprov på måndag) och vi slipper bara skritta för massa nysnö gör skogen och vägarna ridvänliga igen.


Men först ska det pluggas...

En tecknad Tea?

Datum: 2011-02-07 Tid: 07:41:12 Stallsnack / 3 Kommentarer
Tänk om man kunde vinna denna tävlingen! Hittade till teckningsbloggen http://lans.blogg.se/ av en slump, och såg att hon hade en tävling på gång.Den här tavlan har hon målat, visst är den fin? Liknar Blixtens stallkompis Bonnie lite tycker jag, vem charmas inte av de här små luddbollarna?Den här bilden skulle jag vilja ha målad, hästen är glad och då är jag glad. Sötaste Tössan.

Om ni klickar här http://lans.blogg.se/2011/january/tavling-vinn-ett-portratt.html så kommer ni till själva tävlingsinlägget.

En pärla till min pärla

Datum: 2011-02-05 Tid: 18:06:31 Stallsnack / 8 Kommentarer
Måste bara tipsa om de här supersnygga pannbanden jag just hittade!

Funderar just nu vad Tea skulle passa bäst i, eller om kanske ponnyn borde få något...
Som galoppintresserad är ju verkligen utseendet allt, tänk bara på hur skoj Royal Ascot hade vart utan alla färgglada jockeys och damernas hattar? Kanske ska kolla om man kan få ett matchande halsband...

De var verkligen jättesnygga! Skoj med handgjorde också, ingen blir ju den andra lik och vem vill ha ett swarkovski-pannband nu egentligen..? Här är i alla fall sidan, vågade tyvärr inte sno några bilder http://equuspearl.se/Fick tillåtelse att sno en bild, visst är det läckert? :) Bilden kommer från http://munderstreckn.blogg.se/, hon som äger företaget :)

Ständiga bett-problem

Datum: 2011-02-05 Tid: 10:30:21 Stallsnack / 5 Kommentarer
Jag har ju haft lite bett-problem med Tea, främst när vi vart ute och galopperat. Galopptränset har nämligen bara en engelsk nosgrimma (och i slutet av sommaren ingen nosgrimma alls eftersom hästen hade fått skav av flughuvan just där) vilket gjorde att lilla Tössan lyckades flytta runt bettet lite hur som helst. Inklusive dra det genom munnen så att ringarna hamnade där istället för själva bettet...

Bettskivor sattes på, men hjälpte inte det minsta (däremot blev det lite krångligare och mycket mer spännande att försöka få bettet i rätt position igen, eftersom de gärna tuggar frenetiskt på de där äckliga skivorna) och en pullarnosgrimma för att stabilisera upp det hela fanns såklart inte i brunt. Önskan om att rida runt med en svart nosgrimma till brun sadel och träns var inte så stor.

Därför gick jakten över på att leta fullcheek-bett. Parerstängerna borde definitivt göra jobbet (och sen ser de ju jäkligt coola ut, eller hur?). Med en Hööks-affär i staden trodde jag inte att det skulle vara något problem. Tji fick jag, fullcheek-betten fanns bara i storlek 12,5 och Tea har 11,5. Kunde jag nöja mig med ett Apple Mouth-bett? Nej, det kunde jag inte och var ju inte sugen på att köpa något i fel storlek heller så tji fick jag igen.

Betten på nätet blir oftast alldeles för dyra när frakten läggs på, och alla jag sett på tradera har varit i fel storlek, eller haft för korta stänger (vill ju inte riskera att hon äter upp några sånna, får otäcka bilder i huvudet bara jag tänker på det..)


Normalt är hon ju inte så komplicerad, ett rakt till dressyren, tredelat när vi rider ut (mest för omväxlingens skull) och hackamore när vi känner för det (läs: inte orkar knäppa så många remmar, putsa tränset efter oväder eller värma bett).

Vad var då poängen med detta inlägg? Jo, jag ser (förhoppningsvis) ett bett i slutet på denna tunnel! En annons på blocket med ok pris, rätt storlek och långa skänklar. Nu hoppas jag bara att jag får svar på mitt mail och att bettet är på väg hem snart :)


Vad rider ni på för bett?

Hur är dina händer?

Datum: 2011-02-04 Tid: 21:26:08 Stallsnack / 1 Kommentarer
Jag har en känsla för hur mina är, men det hade vart skoj att vinna denna tävlingen för att få det bekräftat (;Så, nu håller vi tummarna för mig. Eller spana in här och hoppas på egen tur (;

Ny tävling :)

Datum: 2011-02-04 Tid: 09:29:05 Stallsnack / 2 Kommentarer


Tävlingar kan man aldrig få för mycket av, försök du också, bara att klicka här!

Det här saknar jag just nu..

Datum: 2011-02-04 Tid: 09:19:18 Stormblixten / 0 Kommentarer


En fin skogsväg, mjuk snö, skinande sol och en galet pigg Blixten (nog för att han alltid är galet pigg...)

Uppsala visar sig inte från sin bästa ridsida just nu, det har precis börjat små snöa lite men annars består marken av blankis. Ska ändå kolla med Hanna om man vågar sig upp i helgen, saknar den lilla tokbollen.

Blixten är så himla mysig, jag är aldrig nervös med honom. Det är en häst man måste passa ganska noga när man rider, och aldrig låta för övertaget. Visst försöker han, och lyckas ibland, men då måste man vara väldigt tydlig och säga nej direkt. Om några år tror jag han kommer vara ruskigt fin, faktiskt.

Är jag en vinnare?

Datum: 2011-02-02 Tid: 12:45:44 Stallsnack / 1 Kommentarer


Sugen du också? Kika här: http://stallekekullen.blogg.se/2011/january/tavla-om-hemligt-pris-fran-goteborg-horse-sho.html

Jag älskar att vinna saker, och vet ännu inte om jag kan åka till Göteborg i år, känns lite konstigt eftersom jag vart där alla år sen jag var väldigt liten (fördelen med att bo nära ;)
RSS 2.0