Otrolig oaktivitet

Datum: 2011-01-28 Tid: 22:00:03 Stallsnack / 5 Kommentarer
Tyvärr spenderar jag de flesta vakna timmar för tillfället med kemi på ett sätt eller annat. Och då menar jag inte vardagskemi som vi alla kommer i kontakt med, utan mer den teoretiska biten om varför det blir som det blir. Eller bara ritar tråkiga reaktionsformler och räknar ut reaktionshastigheter för syra i en buffertlösning.

Inga hästar så långt ögat når med andra ord.


Det har inte gått att rida alls, hård blankis passar inte bra med oskodda hovar och paddocken är det knädjup snö med skare på. Oplanerad vintervila med andra ord, för både mig och Blixten.
Var vore ett ridhus på vintern? Det är ju säkert kallt och jättetrist och tråkigt och... alldeles underbart!


På söndag bär det i alla fall av till stallet, kanske går det att rida men annars ska jag och Hanna (Blixtens ägare) ägna oss mest åt hökörning. Av någon konstig anledning var vi de enda som var hemma (min ridvän och Robins medryttare passade ju så smidigt på att åka till Thailand en sväng). Men vad ska man göra, hästarna måste ju ha mat och lite får man väl hjälpa till för gratis ridning? Dessutom behöver man några timmar ledigt från kemin...

Men när vi ändå pratar om kemi (jag gör nästan inget annat nu för tiden) så är det dags att gå och lägga sig, imorgon kommer min labbpartner Malin hit för att skriva labbrapport. Klockan nio.

Sov gott!

Fångat i linsen, del 2

Datum: 2011-01-22 Tid: 19:47:39 Tea After Eight / 6 Kommentarer
Denna gången blir det dock bara fina bilder..Tea nu på jullovet.Tea framför stallet, innan det riktigt var stall. Tycker att hon ser så fridfull och atletisk ut på denna bilden, verkligen fullblodstyp.Tea är glad, jag är glad.På väg hem igen efter ridturen ovan. Jag tycker verkligen att hon är så himla vacker, en vänlig själ i en kropp av kaos.Också kanske den vackraste av alla, tagen strax innan allt tog slut...

Massa pussar och gos

Datum: 2011-01-19 Tid: 18:00:40 Stormblixten / 0 Kommentarer
Var istället med Maria igår (hon rider Blixtens stallkompis Robin) men vi vågade oss faktiskt inte ut..

Vägen var väl ok att skritta på, men just stallplan var polerad blankis. Hade hästarna inne och borstade och pussade och gosade istället. Blixten är så himla mysig, han är verkligen en stor nallebjörn!


Lite tråkigt att inte rida kanske, men det hade ju vart ännu tråkigare om någonting hade hänt, och det säkra före det osäkra. Några trevliga timmar i stallet blev det i alla fall.Blixtens stamtavla förresten :)

Fångat i linsen

Datum: 2011-01-19 Tid: 12:56:00 Tea After Eight / 1 Kommentarer
Lite snott från http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se kommer här lite bilder som inte blev som jag tänkt..Hm, missade visst huvudet...Lite fel fokus, kanske?Och vad är det här för spännande gångart?Kanske inte världens mest smickrande bild... Tur att hon inte läser bloggar! (;


Nästa gång får det nog bli bilder som jag är extra nöjd med istället :)

Blixtens hagkompis

Datum: 2011-01-18 Tid: 15:33:00 Andra hästar / 5 Kommentarer
I hagen brevid Blixtens går denna sötsak.Bonnie tror jag att hon kallas, och är en minishettis om jag inte minns fel. Funderar faktiskt på framkalla denna bilden också nästa gång jag ska göra skicka in bilder, och ge till hästens ägare. Har bara träffat henne hastigt några gånger, men vem skulle inte bli glad av ett fint foto på sin häst?

Headers genom tiderna..

Datum: 2011-01-16 Tid: 15:02:42 Stallsnack / 3 Kommentarer

Eftersom det inte blev någon hö-körning till Blixten idag (det regnar i Uppsala och har gjort det hela dagen) och jag inte var så ridsugen har jag stannat hemma och städat i stället. Pillat på en ny header har jag också gjort, och kollat igenom de gamla jag hittat.Detta var den allra första, ganska stilren om ni frågar mig.Efter det ville jag visst ha med lite galopp i det hela..I slutet av sommaren förra året gjorde jag en väldigt enkel header med en bild jag gillar väldigt mycket.

Vad den nya blir får ni se snart :)

Vilken är eran favorit?

Vackra Blixten

Datum: 2011-01-15 Tid: 19:26:22 Stormblixten / 3 Kommentarer
Igår var jag och hälsade på Blixten för första gången detta året. Har ju inte varit hemma i Uppsala mer än en vecka och fullt upptagen med skolan..

Hursomhelst så tvingade jag ut stackaren i snön för att fotas lite innan ridturen, men han verkade inte alls förstå meningen med det hela. Jag gillar ju att fota (coh vara med på bild) så ibland får man ta sig lite extra tid, även om det blir svårt med ridbilder eftersom jag nästan alltid är ensam i stallet.

Här kommer han alltså, Stormblixten i egen hög person!

Efter fotograferingen red vi äntligen ut! Blixten hade massa överskottsenergi och var rädd för allting. Fick stanna och nosa på en soptunna, som Blixten puttade till med mulen och blev extremt chockad av att den rörde på sig!

Red den vanliga rundan vi brukar göra, har ingen aning om vad den heter med man skrittar lite genom byn och sen rider vi in i skogen. Det ska gå att komma runt och rida en riktig runda, men det vågar vi inte göra ensamma. Vi försökte hålla oss till en normal trav och dra bak skänklarna, med lite varierande resultat.

Imorgon är det hö-körning, tror vi ska iväg allihopa i stallet, och det kommer säkert bli skoj!

Dålig förebild

Datum: 2011-01-15 Tid: 13:46:13 Stallsnack / 3 Kommentarer
Jag har fått många fina kommentarer om min headerbild, men igår slog det mig att den inte alls är speciellt passande. Missförstå mig inte, jag älskar bilden och vet allt arbete som ligger bakom den, men kanske gör den sig bättre någon annan stans.

Man ska ju nämligen aldrig rida utan hjälm.

Det gör jag inte heller. Den bilden togs under mycket kontrollerade former, vi skrittade fram och tillbaka längs vägen en gång för att flytta på hästen. Ingenting mer. Jösses, det ska väldigt mycket till för att jag ens ska sitta på en häst utan säkerhetsväst.

Visst red jag lite den gången också, men då såg det ut så här:Höll på kanske en kvart-tjugo minuter bara för att hon skulle fått rört lite på sig, och hon var väldigt lugn och snäll hela tiden.

Headerbilden ska bytas, men mer på grund av att Tea inte är den häst jag träffar oftast nu för tiden. Jag har några ideér som jag spånar på, och Blixten kommer i alla fall att vara med.


Rider ni utan hjälm? Och hur är det med säkerhetsvästen?

Vill ni se mina drömmar?

Datum: 2011-01-13 Tid: 20:32:40 Stallsnack / 12 Kommentarer


Detta är alltså vad jag drömmer om. Kanske ska tillägga att man ska ha avlagt en godkänd agronomexamen för att få bära agronomringen, ingenting man bara köper med andra ord (;

Försöker ni visualisera era drömmar, och i så fall, hur?

En rättvis bild av mig?

Datum: 2011-01-12 Tid: 19:55:00 Stallsnack / 0 Kommentarer
Inte för att jag vet ifall någon någonsin läser profilbeskrivningarna som man kan göra på sig själv, men nu har jag ändå tagit tid till att knåpa ihop en ny. Tea är ju faktiskt inte huvudpersonen i denna blogg längre...

Istället blev det så här:

Medryttaren som lämnade fina Tea för att istället bli husdjursagronom på SLU i Uppsala. Letade efter en ny vän att leka med istället och hittade då Stormblixten.

Rider så ofta jag kan men inte lika frekvent som förut. Tea är knappast borta ur mitt liv och är första prioritet varje gång jag besöker barndomsstaden.

Förkärleken är hos galoppsporten, men tack vare Blixtens ägare är intresset även riktat mot den centrerade ridningen och dess filosofier.Så, vad tycks? Blev det en rättvis bild?

Hur gick då ridturen?

Datum: 2011-01-11 Tid: 19:43:19 Tea After Eight / 4 Kommentarer
Jag har visst glömt att rapportera lite...


Nyårsdagen, första januari var min första ridtur för i år. Lite svårt att börja tidigare (;

Det blev vägen till stallet fram och tillbaka ett par gånger, och det var faktiskt inte så tråkigt som det verkar. Allting blir ju det man gör det till. Under framskrittningen försökte jag rida så centrerat jag kunde, och testade lite öppna (eller var det sluta..?). Tea är ju så underbar i och med att hon är väldigt känslig (även om hon kanske inte alltid lyssnar riktigt eller bryr sig) så det gick väldigt bra. Jag "öppnade" min kropp och likaså gjorde hon.

Träffade på hästägarens lilla gubbe och hans stora traktor, som vi vänligt nog fick assistans att komma förbi (med andra ord fick han stanna och stänga av traktorn för att komma ut och leda förbi oss). Miljöträning, eller vad man nu kallar det (;

Tränade som planerat på att få en avslappnad, lång och låg häst. Kan väl inte påstå att jag lyckades helt, och vi fick börja om lite efter diverse störningsmoment (traktor, en snöhög, ponnyn, spöket i skogen och liknande saker). Däremot plockade jag upp henne i formen bara de sista stegen i slutet när jag travade, och jisses vad stabil och fin hon var! Riktigt, riktigt roligt att se att "tekniken" fungerade.

Kanske är det så man alltid bör rida henne, avslappnat och lågt. "Så där gör jag alltid" tänker nu säkert vissa, men man lär så länge man lever och allting fungerar ju faktiskt inte på alla hästar.


För min egen del försökte jag fokusera på att ha skänklarna i rätt position och därmed bli mer centrerad. Kommer att försöka fokusera på en del i taget och ska be min tränare kika lite extra på det nästa gång ifall det går att se någon förbättring. Ingen idé att försöka träna in allting på en gång, även om man önskar att det funnits genvägar (;


Summan av alltihopa är att 2011 började riktigt bra.Just det! En av julklapparna innehöll en ny vinterridjacka, fin och gul så att man varken blir misstagen för älg eller påkörd.
RSS 2.0