Bildproblem

Datum: 2011-07-29 Tid: 17:07:00 Stallsnack / 2 Kommentarer
Och eftersom jag inte har lyckats ladda upp en enda bild på flera dagar verkar det inte bli så många roliga tidsinställda inlägg. Jag har inte så mycket att säga, och det jag ville visa går inte.

Vi får ju bara hoppas att jag har en bra semester, och att allt fungerar när jag kommer tillbaka!

För då ska ponnyn ridas igen :)

Något dressyr-ess här inne?

Datum: 2011-07-28 Tid: 21:24:00 Stormblixten / 0 Kommentarer
Såg precis på den klubben som vi brukar åka till för att tävla med Blixten ska arrangera en kür i slutet av september. Programmet och musiken får man göra själv, och i den ena klassen är det bara skritt och trav.

Tror ni inte att jag blev sugen på att ställa upp med Blixten? Tänk vad roligt det hade varit! Får nog se till att packa ner både det vita schabraket och ridbyxorna när jag åker hem efter sommaren.


Då är bara nästa fråga, hur sjutton skriver man ett dressyrprogram?
En gammal bild, fast det nästan är en dödssynd som bloggare.

I ledvolten

Datum: 2011-07-27 Tid: 11:57:00 Stallsnack / 0 Kommentarer


July Racecourse, Newmarket

Att suga på karamellen..

Datum: 2011-07-26 Tid: 09:20:00 Andra hästar / 3 Kommentarer
Ja, det är precis vad den andra ponnyn i Honeys stall gör.Här på bilden har han alltså precis fått en godis. Allra bäst är Polo, ett slags mintgodis som alla äter i England, hästarna också.
Varför hästen fått för sig att detta sätt är godast att äta på vet inte jag, men lite lustigt ser det allt ut...

Uteritt med ponnyer

Datum: 2011-07-21 Tid: 10:41:50 Honey / 2 Kommentarer
Idag blev det en tur till travbanan med Betan och Lord igen, och hunden sprang glatt efter. Trodde att vi hade tappat bort honom där ett tag efter en av gångerna vi travade, men sen dök han upp igen och friden var återställd.

Eftersom Lord inte riktigt är i samma kondition som Honey blev det en ganska lugn tur (ja, om man räknar det ur min vita springares synvinkel) men vi hade roligt ändå. Betan satt kvar trots att Lord körde lite rodeo.
Honey sprang lite som hon ville (alldeles för fort med andra ord) men vi ska inte vara så kinkiga. Hästen blev ju inte ens svettig så det var en ganska lätt tur, eftersom det faktiskt var rätt varmt och soligt ute.Lord och Betan

Det enda som finns att klaga på är väl alla fördömda knott...


I helgen blir det bröllop för min bror, och sedan åker vi alla till Finland på semester, så ingen ridning på ett tag med andra ord. Dock blir det ett tidsinställt inlägg eller två, så helt värdelöst är det inte att kika in här (;

Kort tur i gröngräset

Datum: 2011-07-19 Tid: 10:35:15 Honey / 5 Kommentarer
Såhär såg det ut när jag kom in på gården hemma hos Betan.Det var ju bara att stanna bilen och gå ut och fota lite..Visst är hon söt.. Låg och vilade sig i solen.

Sen kom jag också var det slut på friden. Alla hästarna packades in i stallet, Honey gjordes i ordning och sen gav vi oss ut i paddocken. När vi ridit fram där som vanligt gick vi över till ängen istället och började galoppera.

Jösses vad taggad lilla damen var, vi har nog aldrig ridit så fort som när jag släppte henne uppför backen idag.. Men de tär bra, jag är inte så farträdd längre iaf (;

Blev en ganska kort ridtur, det har regnat under natten och Honey halkade till en gång i gräset. Hon går barfota och tappade helt enkelt greppet i en av sina mycket snäva svängar.. När det sedan började regna under vår avskrittnings-promenad kan jag ju inte påstå att vi ångrade beslutet att bara vara ute en kortare stund heller :P

Nu ska jag laga mat och sen bege mig till jobbet. Ikväll blir det Harry Potter på bio så nästa gång jag går upp tidigt för att leka med vita faran blir på torsdag.Ronjas häst sov också.

Skrittdressyr

Datum: 2011-07-17 Tid: 12:48:31 Tea After Eight / 2 Kommentarer
Kom upp till Tea efter att ha ridit Honey, och hade varken lust eller energi till någonting.
Ibland är det bara så.

Ville inte rida ut i skogen igen, var inte sugen på att ge mig ut och galoppera lelången, försökte rida lite dressyr i hagen men den är så ojämn att det slutade med skrittdressyr.

Vi gjorde öppnor, lite slutor och några skänkelvikningar. Hon var fin och sen var det inte så mycket mer med det.

En travtur

Datum: 2011-07-17 Tid: 12:46:36 Honey / 0 Kommentarer
I torsdags var jag och Honey ute på en travtur, tillsammans med Honeys ägare Betan och en lånad ponny. Meningen var att vi skulle ta det ganska lugnt eftersom hon gått dagen innan och inte är i direkt topp-kondis, men ja, det gick lite sådär med det. Red till en travslinga i närheten, kortade mina läder och sen travade vi så gott vi kunde.

Blev ganska likt galopp ibland, alternativt studs på stället. Betan blev bara nästan avbockad av en annan ponny som var mycket nöjd över att få ut och springa lite. Inte en chans att hålla Honeys och mitt försök-till-trav-tempo, och även om det låter bra att vi springer ifrån den ponnyn tror jag inte att det är samma sak som att vi vinner överlägset mot galopp-ponnyer... Menmen.

Skrittade av gjorde vi för hand som vanligt, en fin promenad.

Ponnyryttare

Datum: 2011-07-13 Tid: 19:33:11 Honey / 2 Kommentarer
Idag var jag hos Betan och red Honey igen, känns lite lustigt att bli ponnyryttare sådär på äldre dar (;

Om vi säger så här, hästen vet vad det är vi pysslar med nu. Hon är en galopp-ponny ut i hovarna, berättade hon för mig idag. Sen försökte hon sticka i alla möjliga riktningar (;Lilla racer-ponnyn.

Vi har inte riktigt fått kläm på det där med att stanna än, men det kommer väl. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om här dock, spring tills hon blir svettig och då kan du springar lite till sa Betan, så det gjorde vi. Avskrittningen tog vi för hand så att jag och min kära vän fick oss en promenad också.Fina, fina hästen.

Vem är Honey?

Datum: 2011-07-13 Tid: 19:26:03 Honey / 0 Kommentarer
Särkens Honeymoon är en welshponny som jag efter lite googling lärt mig är stamboksförd med 40p.
En c-ponny med förflutet som bland annat avelssto och galopphäst, och ägare till denna pärla är min kära vän Elisabet.

Då det av lite olika skäl inte kommer bli någon träningstävling med Tea på Göteborg Galopp i sommar, så som min dröm var, erbjöd Betan ädelmodigt mig att låna hennes fina springare.

Och det tackade jag inte nej till!Lite regn sådär men jag är väldigt glad ändå. Premiärturen på Honey.Att Honey har varit galopp-ponny märks (;

Jag kommer alltså att åka hem till Betan och rida hennes söta men lite tjocka ponny så ofta som det går, och sen hoppas jag att vi ses på Göteborg Galopp den 20e augusti!

Tea och jag i skogen

Datum: 2011-07-13 Tid: 19:14:20 Tea After Eight / 0 Kommentarer
Ja, det var där vi tillbringade vårt senaste ridpass igår.

Red ut på hackamore, eftersom jag tycker om att variera mellan olika bett och bettlöst (ska ju vara det bästa för hästens mun) och eftersom hon är lika snäll att rida på ett hack.
Lite tyngre i handen, bara, men det är nästan alla hästar.

Det vi gjorde var väl mest tempoväxlingar, med lite varierande resultat eftersom hästen var pigg. Hoppade lilla hindret i skogen också, och sista gången gick det jättebra! Samma när vi travade sista biten, då var hon fin.

En rolig sak är att hon aldrig rycker med huvudet så som hon gjorde förut, dressyrträningarna har gett resultat!

Ingenting är ännu klart

Datum: 2011-07-13 Tid: 18:59:13 Stallsnack / 0 Kommentarer
Med bloggflytt, alltså. Tillsvidare stannar jag här :)

Dags att lägga ner?

Datum: 2011-07-12 Tid: 13:21:18 Stallsnack / 2 Kommentarer
Funderar starkt på att lägga ner Tea-bloggen.

Det känns helt enkelt inte riktigt rätt att ha en blogg döpt efter en häst som jag tyvärr inte träffar så ofta längre. Planen som surrar i mitt huvud blir därför att flytta bloggen till wordpress om det går att göra hyfsat smidigt, för att sedan göra en bok av mina och Teas år tillsammans hittills.

En förlängning av planen är att starta en ny blogg, alternativt fortsätta men under ett nytt namn och på wordpress, och berätta vad som händer i mitt hästliv. Mest för min egen skull.


Anledning till varför en wordpress-flytt har blivit aktuell är enkel, det finns firmor i USA där man kan importera hela sin blogg till bokform, och de är kompatibla med wordpress och inte blogg.se.

Honey, Honey

Datum: 2011-07-10 Tid: 21:04:53 Honey / 3 Kommentarer


how you thrill me
...

En misslyckad söndag

Datum: 2011-07-10 Tid: 03:56:10 Stallsnack / 0 Kommentarer
Min plan om att åka ner till Göteborg Galopp och gå på löp var tyvärr inte timad och klar in i minsta detalj.

De ringde nämligen från jobbet.
Och trots dunderförkylning satt jag där till tre i natt.
Sen gav jag upp.


Imorgon blir det sova och kurera sig och inte ett endast fullblod.
Kanske, kanske kan det bli lite liv i bloggen igen dock. Men det är bara ett kanske..

En fruktansvärt glupsk häst

Datum: 2011-07-09 Tid: 09:48:09 Tea After Eight / 0 Kommentarer
Tea, med massa fullblod i sig och sånt, brukar vara lite halvsvår att hålla i bra hull. Denna sommar har dock inte det problemet varit närvarande, istället beter hon sig som en utsvulten shetlandsponny. Ständigt.På väg ut ur stallet, och så fort hon kliver av betongplattan tar det tvärstopp.

Tea ska äta, äta och äta. Tar man henne ur hagen drar hon genast mot närmaste gräs (och eftersom det är gräs överallt så tar det stopp ganska fort). Kanske bör det även tillägga att de har massa, massa mat i hagen. Det verkar dock inte vara nog för denna dam, här ska ätas konstant. Jaja, tur att hon inte lägger på sig och blir tjock i alla fall!

Fräsan

Datum: 2011-07-09 Tid: 09:42:15 Andra hästar / 0 Kommentarer
Ibland får man chansen att rida någon annans häst. Då brukar jag ta den, så när Rebecca erbjöd sig att låna någon av hennes hästar (Keira eller Freja) kunde jag inte tacka nej. En stund senare satt jag på den grå faran.(Tvingade henne att fota gjorde jag också, haha)

Sedan red vi ut!
Blev en ganska lugn tur, travade och galopperade lite för att sen skritta en längre väg hem. Freja var lite tittig men mycket snäll, inga av hennes unghästfasoner såg jag en skymt av (vilket vi tackar för!)

Scarface

Datum: 2011-07-09 Tid: 09:36:31 Tea After Eight / 0 Kommentarer
Efter en liten minisemester hemma i Uppsala (dock utan Blixten besök men med en Alice Cooper-konsert) är jag nu tillbaka på västkusten.

Tea såg ut så här när jag kom hem.Det första jag lade märke till var i alla fall revan strax ovanför ögat. Någon har lek rövare..


Red ut en sväng på hackamore, var inte så taggad och inte Tea heller. Sen helt plötsligt ville hon inte trava, utan bara galoppera istället. Visst tänkte jag, om du gör det långsamt. Och jösses det gjorde hon! Blev riktigt, riktigt kort galopp - hur härligt som helst!
Efter det varierade jag kort-kort galopp med att låta henne sträcka ut som hon ville, och då vaknade hästen till minnsann. Det där med att hon fick bestämma tempo och gå fort fick vi dock sluta med snabbt, eftersom hästen har en tendens att tycka det är jätteroligt och börja bocka istället. Nåja, man kan inte få allt.

Roligt hade vi i alla fall!
Mitt första försök att ta kort på revan i hennes ansikte misslyckades något..

Centrerat träning med Tea

Datum: 2011-07-02 Tid: 19:00:58 Tea After Eight / 6 Kommentarer
Ja äntligen har jag fått lite tid över, och tänkte skriva om träningen i centrerat jag och Tea hade.

Centrerad ridning är väldigt grundligt, man bygger från grunden och utgår ifrån ryttarens kropp och hur den är och påverkar för att sedan kunna inverka på hästen så lite som möjligt (men ändå få ett bra resultat så klart).


Första lektionen för tränaren och så upptäcker hon att jag är stel i vänster höft. Således var det den vi fokuserade på under 45 minuter.Ja, det är lite lustigt det där. Innan tränaren påpekade det så har jag aldrig haft en tanke på att jag var stel i vänster höft, men efter hon gjorde det så var det så himla uppenbart. Jag är verkligen stelare i vänster höft jämfört med höger. Konstigt att inte tränaren i Uppsala har märkt något tyckte jag, tills jag kom på att det bara är på Tea som jag är stel på vänster... Och då spelar det ingen roll vilken sadel jag råkar rida i (galoppsadeln är väl något bättre, men lika stel i både dressyrsadel och hoppsadeln). Detta gör att jag drar slutsatsen att både jag och Tea är lite stelare i vänster, vilket gör att det syns så mycket mer när jag rider henne.Här sträcker vi ut höften och försöker få hälen tung. Mycket lättare i höger ben än vänster!


Hur mycket ger då en sådan här träning? Ja, den frågan har jag fått ett par gånger och det är enormt svårt att utvärdera, eftersom man nog skulle behöva rida ett par gånger innan någon riktig recension kan ges.
RSS 2.0