Här står det stilla..

Datum: 2011-09-28 Tid: 20:06:04 Stormblixten / 1 Kommentarer
...men det kan jag lova att Blixten inte gör!


Senaste ridture tränades galoppfattningar, och även om han inte fattar varför han fattar så fattar han ur halt så någon nytta gör väl övningarna i alla fall.

En härlig hösttur

Datum: 2011-09-15 Tid: 20:40:52 Stormblixten / 7 Kommentarer
...här var det tomt på blogginlägg av lite olika anledningar, men nu gör vi ett försök.

Red ut med Maria i onsdags, och trots att det regnade stundvis fram till det att vi gav oss iväg fick vi faktiskt en hel ridtur i solsken. Stigfinnaren Maria visade mig en ny väg som man kan roa sig med, och Blixten var pigg och på hugget.
Skötte sig dock även om jag skällde på honom lite då och då.

Hästen överraskade mig dock på den långa travsträckan på hemvägen, han gick så avslappnat och precis i rätt tempo. Jag längde tyglarna och fick ingen reaktion. Längde lite till och helt plötsligt satt jag med mer eller mindre långa tyglar på en häst som bara travade på precis så som jag ville.

Han kan vara så fin ibland :)

Gick väl inte direkt i form, men som sagt avslappnat och det är nog allt man kan begära nu så här efter en sommar med sporadisk träning. Imorgon ger vi oss på det igen!

Stormblixten

Datum: 2011-09-09 Tid: 17:23:00 Stormblixten / 5 Kommentarer

Skosamling

Datum: 2011-09-09 Tid: 10:21:00 Stallsnack / 1 Kommentarer
Det är inte bara jag som har en stor samling skor hemma, vi har en i stallet också!

Nu är hösten här..

Datum: 2011-09-08 Tid: 20:09:08 Stormblixten / 1 Kommentarer
Igår spöregnade det ungefär hela dagen, och eftersom hästarna fortfarande går på bete har vi ingenstans att stalla in dem i närheten. Velade fram och tillbaka hela dagen om jag skulle åka ut till Blixten och rida eller inte, men sen blev det uppehåll till kvällen så det var bara att ta sig i kragen och åka ut.
Hästen måste ju få motion, trots allt.

Det var en ganska bra ridtur faktiskt, han testade mig lite ett par gånger men ger sig direkt så fort man säger till honom. Var ute på en lite längre tur men höll bra tempo, så blev inte mer än 45-50 minuter ändå..
Taggad till tusen (eftersom han stått några dagar) men ändå väldigt fin och lyssnade alltid bakåt.

Strax efter vi kom iväg överraskades vi av ett rejält regnoväder så både jag och häst blev helt genomvåta.. Och det passade inte min herre! Försökta springa på tvären, grinade och ville ta första bästa väg hemåt, haha.
Solen kom fram igen i slutet på turen så vi avslutade i alla fall på topp!


Tappar fortfarande bootsen tyvärr, så fick hoppa av två gånger och ta på dem igen.. Lite småjobbigt, men man lär sig ha järnkoll på att de sitter kvar på fötterna (;Hösten och dess regn och rusk är verkligen här nu, och det är väl ingen tid jag längtat efter direkt. Hoppas att hästarna kan gå kvar på betet ett tag till, mest för att det är skönt för dem med stor hage och massa gräs (och bra för min plånbok, haha)

Uteritt med sällskap

Datum: 2011-09-05 Tid: 07:20:06 Stormblixten / 3 Kommentarer


The man himself.

Igår red jag och Blixten ut tillsammans med Maria och Tuffa. Hästen Maria normalt rider, Robin, står fortfarande på djursjukhus efter en skada i hagen och då får Tuffa ställa upp så länge.

Blev en liten blandning av lite olika vägar, och Blixten var väldigt pigg. Började bra med dumheten att först inte vilja göra halt och sen inte vilja stå stilla i halten. När det problemet var ur världen kunde vi lämna gårdsplanen..
Pigg som sagt, på gränsen till riktigt jobbig.

Fick till fin trav i rätt tempo ett par gånger, men mest handlade det om att vi inte skulle skena iväg, ungefär. Det finns lite kvar att jobba på, både när det gäller kondition och utseenden (här tänker jag på övervikten, haha) och lydnad. Jag vill ha tillbaka honom till så fin han var innan sommaren..
Bara att börja jobba med andra ord :)

En rolig sak med att han var på så jobbigt humör var de gångerna han försökte sätta iväg med mig och man riktigt kände hur han tog i och satte bakbenen under sig. Häftig känsla som vi kan göra något bra av, tror jag. Han var det liksom i sig, det där.Blixten och Tuffa efter ridturen.

Höstens mål; Stormblixten

Datum: 2011-09-03 Tid: 19:04:06 Stormblixten / 0 Kommentarer
Precis som titeln beskriver tänkte jag skriva ner mina mål för mig och Blixten nu i höst. Senast jag hade en riktigt bra ridplan med realistiska målsättningar och bra månadschema slutade det med att hästen blev skadad och senare dog, sen dess har det liksom inte riktigt blivit av.. Men nu tänkte jag ta tag i det igen!

Denna hösten vill jag börja träna på galoppfattningarna igen, starta någon tävling om det finns möjlighet och framför allt få han lika fin och reglerbar som han var i våras. Lite mer allmänt hyfs hade inte heller skadat, så när vi kommer tillbaka till stallet och har paddock igen ska jag försöka jobba honom lite från marken.


Ska försöka känna igenom hästen ordentligt imorgon och se hur mycket vi egentligen kommer ihåg, har ju mest ridit andra hästar sen jag kom tillbaka, haha.

Vi Tuffa(de) på

Datum: 2011-09-02 Tid: 21:15:12 Andra hästar / 2 Kommentarer
Idag var jag och Liv ute på en lite längre tur, hon red Blixten och jag fick låna Tuffa.

Eftersom hästarna står vid sommarbetet fortfarande och jag inte är jättebra på vägarna där funderade jag en stud på vart vi skulle rida, sen visade det sig att Liv glömt mobilen i stallet så vi red dit och hämtade den :)
Perfekt att ha hästarna när man inte orkar gå.
Haha, Tuffa var så söt när hon gäspade!

Red via travslingan påväg till stallet och travade på ordentligt där. Blixten busade lite med Liv, men hon höll sig kvar och sen höll han sig på mattan (eller med hovarna i marken snarare..). Tuffa var snäll, men är jättekänslig i munnen så red mest med helt långa tyglar och lekte western-ryttare :P
Ganska bekvämt om ni frågar mig, men jag är ju inte tillräckligt skicklig för att få henne att jobba helt korrekt. Hon är helt enkelt lite knepig den damen. Hur trygg och stabil som helst dock, så det är ju inga problem att bara rida :)

Hämtade mobilen, och passade på att visa Liv en annan ridslinga som jag och Maria red mycket i vintras. Den går bara på vägar och inget in i skogen, så ganska bra om det är mörkt eller lite halvskumt ute.Fina Blixten idag :)Också Tuffa, när hon inte gäspar :p

En glad nyhet!

Datum: 2011-09-01 Tid: 22:02:55 Sibenick / 1 Kommentarer
Igår sprang Sibenick igen och kom in på en tredjeplats. Självklart är vi ute efter segrar men så länge hästen springer in lite pengar får man nog vara nöjd. Strax över 85.000 :- insprunget nu, totalt.Sibenick i våras.

Kommer själv vara på Täby tillsammans med Liv (som också har en del i Sibenick) den 11:e september, på självaste Stockholm Cup-dagen! Fick en inbjudan med gratis inträde, program och champagne, vilket vi inte tackade nej till!

Två hinderlöp under dagen också, så det kommer bli fint!'

RSS 2.0