En blöt historia

Datum: 2013-04-18 Tid: 18:20:00 Stallsnack / Kommentera gärna!
Mimmi behövde ett nytt regntäcke och jag tvingar med mig en kompis med bil till Hööks för att fixa så att tant slipper bli blöt. Hööks ligger lite avsides i vår stad och är himla krångligt att ta sig till både med buss och cykel, därav vännens del i historien.
 
Hittar ett lagom snyggt regntäcke med lite foder, perfekt. Köper och åker till stallet. Släpar med mig på bussar och mellan hållplatser. Regnet öser ner.
 
Kommer till stallet och hittar hästen. Visserligen torr men lite övertäckad eftersom ett vintertäcke var det enda som kunde finnas och höll vätan ute.
Provar det nya täcket. Märker att något inte riktigt stämmer.
 
Släpar med mig täcket hem på bussen och mellan hållplatser. Täcken är tunga.
 
Mailar Hööks om att täcket var felmärkt, vid mätningen hemma var det 165 cm långt istället för 145. Får till svar att det är en "stor modell" och att den "ska vara lite lång, men läggs längre fram" (?!) och att det därför kan "bli lite stort på tunnare hästar". Dubbelkollar, men står ingenting om detta på hemsidan. Tant kan knappast heller klassas som en lite tunnare häst, bred är hon ju överallt och framför allt över bogen. Förstår för övrigt inte alls hur de tänker eftersom bogspännena sitter som på ett vanligt täcke, vilket gör att täcket glider bak och bara blir för långt där.
 
 
Hästen går fortfarande runt med vintertäcke i + 8 grader och jag får fjäska med vännen med bil för att ta mig ut och byta. Ibland är det här med att alltid behöva åka buss lite jobbigare än vanligt.
 
 
Snyggt, men inte ens i närheten av att passa tant.
Kommentarer
Postat av: Gabriella - Montéryttare

Men vad jobbigt! Varför storleksmärka på det sättet om det nu är en stor modell? Man köper ju täcken i hästens storlek för att dom ska passa, inte vara stora, annars är det ju ingen vits med att storleksmärka.
Sv: he he oj, är det en dyr sadel eller billig häst? ;)

Svar: Ja, jätteskumt.. Mailade huvudkontoret också och deras första reaktion var också att det var felmärkt.. Men men, nu har hon ett nytt lilla tant :)
Billig häst! (;
Katarina

2013-04-20 @ 08:35:14
URL: http://montebloggen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0