Ett riktigt dressyrpass

Datum: 2013-04-16 Tid: 19:08:55 Mount Everest / Kommentera gärna!
Idag var ridbanan helt snö- och isfri och trots de senaste dagarnas regnande inte alls speciellt tung.
 
Perfekt eftersom jag och Mimmi behöver försöka oss på något som kan liknas vid dressyr. Ett problem som jag har med Mimmi är att hon inte har någon riktigt ärlig bjudning eller vill ta stöd, samtidigt som hon är ganska pigg. Detta försvårar ridningen litegrann, men idag när jag provade ett bett jag lånat av stallägaren var det inte alls lika illa.
Dock kan jag nog inte bara skylla på att de gamla bettet inte passade helt eller var för skarpt (tjocka tvådelade tränsbett är ju sällan skarpa) då jag tror att mycket hänger på att tanten helt enkelt inte riktigt har någon styrka att hålla ihop sig ännu.
 
Men för att komma dig måste vi träna! Kondition i skogen, styrka på ridbanan.
 
Hursomhelst så var det mest lite basic-grejer vi övade på idag. Sidförande i skritt, tempoväxlingar i trav och sen typ.. hålla galoppen utan att rusa i galopp (;
Det är en lång väg att gå men jag har inte bråttom och framför allt så går vi tillsammans!
 
 
 
Som avslutningen skrittade jag ut och förbi krokodil-högen. Ni vet, den som äter hästar. Det var lite problem där sist när Maria red, så tänkte att jag skulle ta tag i det. Först och främst så fick hon inte stegra. Jag var stenhård på att vända henne åt andra hållet och hålla henne på backen. Funkade bra tills hon överlistade mig och reste sig värre än vanligt, men det verkade vara det sista för sen när jag inte gav mig så travade vi förbi utan problem.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0