"Nu måste du bara lära dig rida dressyr också"

Datum: 2013-04-23 Tid: 14:55:30 Mount Everest / Kommentera gärna!
Tant var helt tokig när jag tog in henne idag, hon förstod inte alls varför hon fick gå i en liten hage alldeles själv i flera timmar och jag var en djurplågare. Minst!
 
Sen lugnade vi oss, båda två faktiskt. Jag har ju varit så galet nervös inför sadelprovningen (drömde till och med mardrömmar om det i natt) men när Sadeldoktorn väl dök upp gick det fin-fint.
 
Min hoppsadel är inte helt fräsch, men enligt honom kunde jag rida i den utan problem. Dock måste jag alltid ha fårskinnspadd under hoppsadeln (gäller oavsett hoppsadel) eftersom Mimmi har stora bogblad och kåporna annars skulle ligga an och trycka där. Att det är en Lemetex med kass stoppning (som i hård stoppning) spelar inte så stor roll så länge fårskinnet ligger under. Känns helt underbart att kunna behålla hoppsadeln (och massa pengar och slippa leta nytt träns). Dessutom vill jag verkligen, verkligen inte ha en brun eller svart hoppsadel och det slapp vi ju nu :)
 
Hur gick det sen då? Jo, en Stübben Tristan dressyrsadel satt som en smäck på Mimmi och fanns i brunt, så det slog vi till på. Kommentaren när jag provred i den var dock klockren "Nu måste du bara lära dig rida dressyr också", haha. Tydligen tyyyypiskt hoppryttare att inte släppa ner benen och sitta ordentligt i sadeln, men det kommer nog. Nu har vi i alla fall alla förutsättningar!
 
 
Sadeldoktorn var för övrigt extremt trevlig, hade och en gammal militärsadel hemma och visade mig hur jag sätter fast stiglädrena på min galoppsadel lite enklare.
 
Alla fina kommentarer om tant gjorde min dag också, han sa att hon var i otroligt skick för sin ålder, kunde knappt tro att hon var riden så kort period och sen den avslutande "en sån här här skulle jag också vilja ha" gjorde ju att jag bara smälte. Kanske fjäskar han så här för alla kunder, kanske är min häst bara världens finaste och helt oemotståndlig. Kanske tror jag mest på det sista.
 
Hade inte tid att fota någonting, men ska visa bilder på nya sadeln så snart jag får möjlighet. Nu är det #taggaGBGhorseshow som gäller!
 
 
 
Och ja, hästen fick gå ut till de andra så snart vi var klara. Sådeså.
Kommentarer
Postat av: Emelie

Skönt att ni hittade en sadel!! :-) Nu är det bara att tuta och köra.

Svar: Japp, eller ja, så fort jag köpt sadelgjord, stigläder och stigbyglar.. (;
Katarina

2013-04-23 @ 23:29:15
URL: http://semlur.blogg.se
Postat av: jenny

Vad skönt! Vill se alla dina nya fynd :D

2013-05-08 @ 13:27:41
URL: http://teamjl.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0