Världens töntigaste tant

Datum: 2013-04-03 Tid: 20:28:29 Mount Everest / Kommentera gärna!
Just nu finns det inte så många ställen att rida på, det är skarsnö överallt, hästarna får styltor och allmänt tungt och jäkligt. Vi har dock en bra väg kvar, där man kan komma ut på lite olika turer. Det är bara ett krux, för att komma någonstans där det går att rida i dagsläget så måste man passera granngården med massa lastbilar och annat som hör till.
 
Det brukar inte vara något problem, tant tittar lite men går.
 
Utom de två senaste gångerna. Det finns nämligen en stor jordhög.
Denna jordhög är livsfarlig och innehåller hästätande monster och får absolut inte passeras.
 
Jag rider på som vanligt, hästen kommer en bit, kastar sig, stegrar och vägrar gå förbi. Jag vänder tillbaka, hästen stegrar och backar. Jag vänder tillbaka, hästar stegrar och vänder. Jag försöker vända tillbaka, hästen står på stället och stegrar. Vi vänder tillbaka, hästen börjar backa och stegra.
Ja, ni fattar. Sådär höll vi nämligen på ett tag.
 
Jag hoppar av och leder förbi. Det gick, men lite tveksamt. Försöker rida förbi igen, men med samma resultat - hästen backar, stegrar och vänder på sig.
 
Vi kom helt enkelt aldrig förbi med ryttare på ryggen. Det låter lite hemskt, men jag avslutade med att leda förbi henne och vi kom helt enkelt till den punkten att det inte var någon idé. Ibland måste man välja sina strider så att man inte bara gör något värre.
 
 
Väl hemma i stallet träffade vi på stallägaren, som när hon fick höra mitt problem med jordhögen var snäll och hämtade sin häst i hagen och sadlade upp så att vi fick sällskap förbi. Nu gick tant helt utan problem, först efter hagkompisen och sen före och sist helt själv med kompisen väntandes kvar på andra sidan. Ibland är hon ju bara alltför töntig den där tanten.
 
Håll nu tummarna att detta var det som krävdes och att vi kan gå förbi själva imorgon!
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0